Det smackades, sköljdes och spottades ut åtskilliga liter vin när VM i vinprovning avgjordes i franska Beaune på lördagen.
Och när alla svar på druvsorter, ursprungsland, distrikt, rätt producent och rätt årgång summerats stod det svenska laget som segrare.
Segerpoängen 115 var åtta bättre än tvåan England och 15 bättre än trean Luxemburg.
Snudd på utklassning?
– Nej, så ödmjuk måste jag ändå vara, men det var en hygglig marginal, säger en ordentligt upprymd Richard Granberg via mobiltelefon strax efter att ha tagit emot guldmedaljen.
Maxpoängen var 300.
– Men så många poäng har aldrig delats ut. Jag tror att det någon gång legat runt 130, men vi är nöjda med 115. Det räckte ju, säger Granberg.
Hur känns det då?
– Vad är VM på skidor i jämförelse. Jag menar, då måste de ju staka och jobba. Här handlar det om betydligt trevligare saker, skrattar han.
– Skämt åsido. Det här känns enormt kul.
Tävlingen i sig innehöll tuffa moment.
Deltagarna hade till uppgift att identifiera innehållet i tolv vinglas – sex vita viner, där ett eller flera kan vara mousserande, söta, starkviner eller vanliga torra stilla viner samt sex röda viner, som även de kan vara söta, starka eller vanliga stilla rödviner.
Vinerna serveras med tio minuters mellanrum och de deltagande lagen i tävlingen har den tiden på sig att identifiera dominerande druva, ursprungsland, distrikt, producent och årgång. Som mest kan man få 25 poäng per vin och det lag som samlar ihop flest poäng vinner.
– Vi lyckades ungefär lika bra med de vita som de röda vinerna. På 6 av vinerna hade vi rätt på druvan, på 2 av vinerna hade vi 20 poäng och på ett vin hade vi 23 poäng, berättar Delsing.
Blir det till att fira nu då, eller har ni tävlat så det räcker?
– Haha. Nu stundar en officiell middag, sen ska vi köra bil i morgon så det blir lugnt. Däremot ska i alla fall jag röka en riktigt god segercigarr, säger Richard Granberg.
Som bäst tidigare har Granberg och det svenska laget ett VM-brons.
Men ett VM-guld och titeln världsmästare smäller högt.
– Absolut. Det sitter riktigt bra.
Det kan tilläggas att lag som är erkänt duktiga i dessa sammanhang, Frankrike och Italien hamnade långt ner på listan bland de 24 länder som deltog i VM.