Det går såklart att göra monstermellis av vanligt rostbröd. Men vi bakar eget bröd. Häng med, det går fort och är härligt kletigt.
.
Du behöver:
5 dl havregryn
4 ägg
En liten burk keso (250 g)
1 msk linfrön eller chiafrön
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
.
Gör såhär:
Slå igång ugnen på 200 grader.
Mät upp havregrynen och häll dem i en matberedare. Mixa så att du får ett lite grövre mjöl. Knäck i äggen, sätt i keso, linfrön/chiafrön, bakpulver och salt och mixa tills du har en kladdig deg.
Sätt ett bakplåtspapper på en bakplåt och skrapa ur degen med en slickepott.
Platta ut till en rektangel som är cirka en centimeter hög.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
.
När brödet har svalnat är det dags att göra monster.
Använd din fantasi! Vi använde oss av kalkon-pålägg, ost (som tänder), morotsslantar och toppen av några dadlar (till ögonen).
Det som blir kvar av brödet går bra att frysa in. Mackorna är också goda att rosta.