"Hittills har Edith gillat maten hon smakat"

När Ann Fernholm föreläser om hur man får barn att äta riktig mat är småbarnsföräldrar ett givet inslag i publikbilden.

Rebecca Ricken med dottern Edith Berg.

Rebecca Ricken med dottern Edith Berg.

Foto: Gunnar Westergren

Barn och mat2016-03-12 06:00

.

En av dem är Rebecca Ricken med dottern Edith Berg i famnen. ”Edith är fem och en halv månad nu och ska börja med mat. Jag vill göra mycket egen mat till henne och har läst en del på nätet. Hon har smakat avokado, banan och sötpotatis från fingret och har inte ratat det i alla fall. Jag gick hit för att få tips och inspiration.”

.

”Det är bra att fånga upp ämnet barn och mat. Det är extremt viktigt vilken grund vi ger våra barn och vilka matvanor de tar med sig i framtiden. Jag tycker att Ann Fernholm lyfter ämnet på ett bra sätt, det är jätteintressant”, säger Johanna Elenius som själv har tre barn på 6 år, 4 år och 8 månader.

”Det är lätt att fastna i gamla banor med korv och makaroner, men barn är öppna och från början finns det egentligen inget gott eller äckligt. Det är bara ovant.”

Med på föreläsningen följde dottern Stella, 4 år.¨

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om