Året innan, 1946, hade Curt Boström valts till kretsordförande för över 1 000 medlemmar i Piteå älvdal och på allvar gett sin in i politiken.
35 år senare, 1982, installerade sig Curt Boström i ett annat ”Regeringskvarter”, vid Rosenbad i Stockholm. Då tillträdde han som kommunikationsminister med ansvar för bland annat postens verksamhet.
Dessförinnan hade han varit riksdagsledamot under ett antal år.
När Curt Boström skrev ned sina tankar som SSU-are var diskussionen igång i Öjebyn kring placeringen av poststationen.
”Lätt räknade är de byar som liksom Öjebyn, har några enstaka innevånare, som kan öppna egen poststation. Under en längre tid har man sökt förmå postverket att inse nödvändigheten av att skilja post- och järnvägsstationerna åt. Så för en liten tid sedan tycktes det ljusna på allvar. Allt var planlagt på ett förträffligt sätt Bekymret lämnades helt och hållet i de beslutandes händer. Dessa har i sin tur föranstaltat undersökningar för att erhålla lämplig plats för stationens placering Dessa resulterade i att en fastighetsägare invid Stationsvägen gått med på att ställa sin fastighet till förfogande för postlokalerna. När uppmätningarna hade verkställts och man hade endast att invänta myndighetspersonernas besök, som meddelat fastighetsägaren dag och tid. När dagen kom avbröt nämnda man sitt arbete och gjorde sig beredd för mottagande. Så kommer det som förvånar oss Öjebybor och inte minst den väntande mannen – som för övrigt väntar fortfarande. Huruvida postverkets representanter av misstag hade besökt fel gårdsägare vet ingen, men placeringen av postlokalerna fastställdes till en helt annan fastighet, som enligt det sunda förnuftet (inte vissa statistiker) och lite eftertanke är den mest centrala punkten. Dessutom ur trafiksynpunkt ytterst olämplig.
På det diskussionsmöte som anordnades ville någon göra gällande rena motsatsen. Han åberopade att kyrkan väl i alla tider varit medelpunkten för samhället. Detta får väl vi väl ta som ett skämt. Vi kan gå med på att kyrkan är den kulturella medelpunkten. Man kan ju inte riktigt helt blunda för bebyggelsen i utkanterna. Det är nu endast att hoppas att de på mötet beslutade åtgärderna leder myndigheterna till ett bättre omdöme. Vi Öjebybor tror fortfarande på det sunda förnuftets seger över grumlig tankegång”, skrev Curt Boström.
I sitt brev berörde han även vattenledningen och noterade:
– Vad vattenledningen betyder för oss behöver vi knappast orda om. Allt nog kan man utan att därför använda sig av överord säga att Piteå landskommun respekterat folkets så kallade krav på det moderna samhället på ett förträffligt sätt. Inte bara när det gäller Öjebyn.
På politikens område konstaterade han att byns befolkningsantal utökats med bland annat två ombudsmän för Bondeförbundet.
– Man tänker tydligen predika den ”Bramstorpska läran” på allvar. Effekten av det hela blir nog knappast att jämföra med värdet av två ombudsmän. Om man nu närmast tänker på kostnaderna.
Vad som i övrig var värt att notera för Öjebyns vidkommande var en trevlig biolokal.
– Nu behöver man inte längre ta med sig hammare och hovtång när man bevistar en bioföreställning. Nästa steg blir väl bättre filmer. Endast en förhoppning, slutar Curt Boström som slutade sin yrkesverksamma tid som landshövding i Norrbotten. Han avled 2014.