Populär butik invigdes på nytt

På fredagen nyinvigdes Coop i Arvidsjaur. Butiken har genomgått en stor upprustning de senaste månaderna. Förhoppningen är att butiken som redan går bra, ska gå ännu bättre. Och att kunderna ska trivas förstås.

27 oktober 2017 17:00

Trångt när dörrarna väl öppnades och viss problematik att hitta alla varor, eftersom allt inte längre står där det tidigare stått. Men i övrigt har det varit idel positiva kommentarer kring Coops nyinvigning på fredagen. Sedan augusti har ombyggnationer pågått och är renoveringen äntligen klar.

Ulf Isaksson har varit butikschef i 14 år, men trots att befolkningen minskar så upplevs det inte så på Coop.

– Det är nog mycket tack vare ökad turism och biltestverksamhet som vi bara går bättre och bättre. Kanske inte att vi har just fler turister som handlar här hos oss än tidigare, men allt runtomkring med hotell och annan verksamhet. Det blir fler arbetstillfällen och med det mer människor. Vi blir färre och färre i kommunen, men på något sätt känns det ändå som att det händer mer och mer.

Sedan augusti har ombyggnationer pågått men nu är det alltså klart.

– Ja vi har byggt om en hel del här inne. Det är mer anpassat för färskvaror, mer öppet. Vi vill att våra kunder ska få mer matinspiration. Vi har nya skyltar och nu kommer vi bara heta Coop, inte Coop Konsum som tidigare. Vi har även gjort en del för att minska klimatpåverkan, däribland bytt ut all belysning till led, samt satt upp en laddstolpe för elbilar.

Hur går det för butiken?

– Det har gått bra, vi har gått uppåt varje år. Nu har vi en omsättning på cirka 100 miljoner, vilket är nära nog dubbelt än vad det var när jag började här. Så det har egentligen varit en otrolig utveckling.

Coop Arvidsjaur

Aktuell med: Nyinvigning av butiken efter omfattande ombyggnationer inne, samt ny skyltning ute. Även en laddstation för elbilar har invigts.

Antal anställda: 30

Butikschef: Ulf Isaksson, sedan 14 år tillbaka.

Omsättning: Idag kring 100 miljoner, vilket är en fördubbling på 14 år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Johansson

Ämnen du kan följa