Vinkrog i Arvidsjaur fick utmärkelse

The Square Restaurant i Arvidsjaur, har som enda restaurang norr om Sundsvall fått utmärkelsen årets vinkrog av Munskänkarna.

The Square Restaurant, som drivs av Arvidsjaurkocken Morgan Lundin, har fått utmärkelsen Årets vinkrog 2009 av Munskänkarna. Priset delas ut av Anders Nordström, ordförande Munskänkarna i Arvidsjaur.

The Square Restaurant, som drivs av Arvidsjaurkocken Morgan Lundin, har fått utmärkelsen Årets vinkrog 2009 av Munskänkarna. Priset delas ut av Anders Nordström, ordförande Munskänkarna i Arvidsjaur.

Foto: Annelie Nilsson, Nyheter i Norr

ARVIDSJAUR2009-10-28 06:00
- Det här är verkligen jättekul, säger Morgan Lundin, ägare till restaurangen.
På Storgatan i Arvidsjaur ligger The Square Restaurant som drivs av Morgan Lundin tillsammans med sambon Emelie. Restaurangen som funnits sedan 1996 slår snart upp sina portar igen för säsongen.
- Hälften av året jobbar vi som kockar i Norge, säger Morgan som gillar kontrasterna.
I Norge är det mycket färsk fisk på menyerna, här i Arvidsjaur står köttet i fokus.
Och den utmärkelsen restaurangen nu fått av Munskänkarna, Årets vinkrog 2009, ser Morgan Lundin som ett bra erkännande.
- Som kock är det inte för att få priser man driver en restaurang, men det är verkligen jättekul att få den här utmärkelsen.
Det är tredje året Munskänkarna delar ut detta pris. Kriterierna som ska uppfyllas är bland annat ett brett utbud av vin, att det ska vara rimliga priser, informativ vinlista och bra vinglas. Dessutom ska personalen ha bra kunskap om just vin. Det högsta betyget, tre druvklasar, får de restauranger som lever upp till alla kriterier.
- Det här sporrar verkligen till att bli bättre och nå ännu högre, säger Morgan Lundin, som nu har en vin-klase att bygga vidare på.
Nästa stora händelse är när han själv är utvald som en av de kockar som ska laga årets Nobelmiddag.
- Jag har varit med en gång tidigare så jag vet precis vad jag ger mig in i, säger Morgan och syftar till den logistik som måste fungera på sekunden.
- Tänk er själva när 220 servitörer och servitriser stormar köket samtidigt. Då gäller det att allt är klart i tid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om