"Vågad" konst av syskontrio

"Vi Vågar" heter systrarna Birgitta Edström, Marie Eriksson och Kerstin Karlssons utställning på Brittgården i Arvidsjaur.- Vi är allihopa födda i vågens tecken, förklarar Birgitta.

Marie Eriksson och Birgitta Edström förbereder för deras och systern Kerstin Karlssons gemensamma utställning i Brittgården i Arvidsjaur.

Marie Eriksson och Birgitta Edström förbereder för deras och systern Kerstin Karlssons gemensamma utställning i Brittgården i Arvidsjaur.

Foto: Göran Westerlund

ARVIDSJAUR2008-11-29 06:00
De är uppvuxna i Arvidsjaur. Kerstin har flyttat till Boden, Marie och Birgitta bor fortfarande kvar. I morgon söndag och två veckor framåt visar de tre systrarna för första gången samtidigt prov på sin konst för konstpubliken i Arvidsjaur.
- Tidigare har vi haft utställning tillsammans i Boden.
Birgitta och Marie berättar att de och deras syster "mer eller mindre alltid målat".
- När jag var ung hade jag planer på att gå kostfack, säger Birgitta.
Arbete och familj kom i vägen, men hon och hennes systrar har alla studerat kost. Birgitta har studerat ett år på Sunderbyn, Marie två är på Solvik och Kerstin två år i Sunderbyn.
Utställningar har de också haft, bland annat har de medverkat i Konst i det gröna i Luleå.
Utställningen Vi Vågar är Arvidsjaurs konstförenings sista under höstterminen. Den pågår till och med den 12 december. Vernissage med konst, glögg och pepparkakor hålls i Brittgården i morgon, skyltsöndag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om