Utgiftspost saknades i budget

Oppositionen, bestående av C, M och SD, ville återremittera 2013 års investeringsramar. Anledningen var att en ombudgetering på 600 000 kronor glömts bort. Kommunstyrelsen kallades till ett extra sammanträde en och en halv timme före fullmäktige skulle ta beslut.

ARVIDSJAUR2013-02-26 06:00

- Det här är ett ärende som vi inte fått chans att bereda varken i ekonomiutskottet eller kommunstyrelsen. Vi blir på något sätt överkörda av verksamheten och ställs inför fullbordat faktum, sa Leif Andersson (C) när han yrkade på återremiss.

Det handlar om de 600 000 kronor till ny biblioteksinredning som anslogs i 2012 års investeringsbudget. Pengarna skulle flyttas till 2013 års budget men glömdes bort när förslaget till investeringsbudget och ombudgeteringar gjordes. Något som kommunalrådet Jerry Johansson beklagade och förklarade med olyckliga omständigheter orsakade av sjukdom hos personal på ekonomiavdelningen.

- Men ärendet är egentligen berett redan i november 2011. Sedan är det olyckligt att det inte fanns med på den här listan.

Oppositionen fick inget gehör för sin begäran om återremiss, investeringsramarna på totalt 19,4 miljoner kronor fastställdes. C, M och SD reserverade sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om