Tre anställda drabbas när Försvarsmakten omorganiserar

Tre anställda vid I 19:s, Norrbottens regementes, detachement i Arvidsjaur, finns bland de 80 civilanställda medarbetare inom Försvarsmakten som på torsdagen fått besked om att de inte har kunnat matchas mot lediga befattningar.

ARVIDSJAUR2012-09-07 06:00

Försvarsmaktens arbete med att bemanna sin insatsorganisation börjar nu vara klart. En översyn har gjorts för att ta reda på vilken kompetens som finns och vilka kompetenser som Försvarsmakten behöver i den nya insatsorganisationen.

Väntar med att säga upp
På torsdagen fick personalen vid Norrbottens regemente information om de framtida jobben.

Tolv av regementes medarbetare, åtta i Boden, tre i Arvidsjaur, en i Tåme, finns bland de sammanlagt 80 civilanställda Försvarsmaktsmedarbetare som drabbas. Det handlar främst om administratörer, övnings- och skjutfältspersonal samt sjukvårdspersonal.

Vid I 19 kommer dessutom cirka 80 medarbetare att placeras på annat förband, i huvudsak där de redan arbetar. Det kan till exempel gälla personal som tillhört I 19 men som har arbetat vid FMLOG, dessa övergår nu till att redovisas vid FMLOG.

Huvuddelen av medarbetarna fortsätter med de arbetsuppgifter som de har i dag och på den plats där de i dag arbetar.

Försvarsmakten väntar med att säga upp någon till den 31 oktober. Alla de officerare, specialistofficerare och civilanställda som på torsdagen fått bemanningsbeslut om fast anställning har till den 21 september på sig att svara ja på detta. De medarbetare som inte fått någon placering prövas därefter mot de vakanser som kan uppstå om någon tackar nej.

230 varslades
Från början varslades sammanlagt 230 yrkesofficerare och civilanställda inom Försvarsmakten med anledning av bemanningsarbetet.

Anställda soldater/sjömän, gruppbefäl och reservofficerare berörs inte av omorganisationen.

Norrbottens regemente kommer efter omorganisationen att ha 521 officerare, 110 civila samt 630 soldater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om