Videon är inte längre tillgänglig
Under en vecka har deltagarna i musiklägret Music Shuttle spelat musik varje dag från nio på morgonen till sex på kvällen för att sen avsluta med en tredagarsturné i Norrbotten.
– Det är klart man kan lära sig spela var som helst. Men jag upptäckte att folk satt själva och så småningom la av med musiken. Folk behöver träffas, då får de nya idéer och det blir en rörelse. Sen är det många som tänker att ”Jag måste bli bättre innan jag kan ha konsert”, men så tänker man ju hela livet. Då kommer man ingenvart.
Det var så tankarna gick hos Peter då han drog igång lägret. Här ligger fokus på att spela tillsammans och att deltagarna ska utbildas för att kunna vara musiker i framtiden.
– Hit kommer både de som verkligen vill hålla på med det här och de som tycker att det är lite kul bara. Men när de är här så behandlar jag alla som professionella musiker.
Avslutas med turné
Peter har själv levt på musiken praktiskt taget hela sitt liv och väljer också lärare till lägret som gjort samma sak. Han menar att pedagoger finns överallt, men att han vill ha dem som jobbar med musik. Deltagarna ska kunna prata vid pauser, vid middag och lunch med lärarna om erfarenhet och musikbranschen.
– Det är ett viktigt komplement för utbildningen, menar han.
De tre sista dagarna innebär turné och det har ledarna också en tanke bakom.
– De får prova på att komma till nya ställen. Hantera hur ljudet låter i olika lokaler och att vad som helst kan hända under ett gig.
"Utvecklas mycket"
Deltagarna är i regel mycket nöjda och det är flera som har kommit tillbaka år efter år.
– Det är jätteroligt och jag utvecklas så mycket. Det fanns ingen anledning för mig att inte komma tillbaka, säger Clara Kristoffersson som är på lägret för andra gången och sjunger.
Isac Lundqvist är gitarrist har varit med från start.
– Om jag inte varit här alla år hade jag inte varit den musiker jag är idag. Här lär man sig det viktiga med att spela i band, det som många glömmer bort. Jag rekommenderar lägret för alla som vill spela musik.
Alva Grahn, 12 år, var på lägret för första gången i år och är mycket nöjd.
– Jag har lärt mig så mycket, haft roligt och träffat nya människor.
Tanke om internationellt
I framtiden vill Peter fortsätta utveckla Music Shuttle, gärna internationellt. Det är mycket möjligt med tanke på att en av lärarna är Rex Carroll och kommer från Chicago i USA.
– Det här kontaktnätet som bildas på lägret utvecklas ju hela tiden. Jag vill att det ska få gå från Sverige, till Norden och till världen. Jag vill att deltagarna i framtiden ska kunna göra vad de vill, var de vill.