Smakstart för höstmarknaden

FOLKFEST. Antalet knallar är färre men besökarna tycks vara ungefär lika många som tidigare år. På fredagen slogs portarna upp för Arvidsjaurs höstmarknad. Den här gången i dagarna två men det kan det bli ändring på.

Arvidsjaur2006-09-02 00:00
Efter fjolårets höstmarknad beslutade marknadsarrangören Anders Nilsson att dra ner från tre till två marknadsdagar.

-  Jag överväger att utöka till tre dagar igen. Många har hört av sig och vill strosa runt bland stånden även på söndagarna, säger Nilsson.

Fredagen bjöd på växlande väder. Soligt och skönt i flera timmar men vid 15-tiden drog en - för många efterlängtad - regnskur in över Arvidsjaur. Regnet hade förstås en avkylande effekt på kommersen men efter en stund hade regnet dragit förbi och så var allt tillbaka till det normala igen.

Långa köer

De längsta köerna bildades vid de stånd som doftade av matos. Grillade spjäll i fillipinsk marinad gick åt som smör i solsken och vid Greyas våffelstånd gräddade mor och dotter Christina och Linn Arvidsson våfflor för allt vad de var värda.

Bland de våffelsugna fanns Anita Rehnberg, författare till kokboken "Ur den lappländska naturens skafferi".

- Ahh, jag älskar våfflor, utbrister Rehnberg som har ett eget våffelrecept att dela med sig av.

- Hälften mjölk, hälften vatten, lite bakpulver och sedan rör man i mjöl till en lagom fast smet och häller smält svalnat smör i smeten. Och kom ihåg att järnet ska vara ordentligt varmt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om