Hebe Sturesson och Rebecca Enberg fanns i kockgänget med landslagskockar, medan trion Emma Holmgren, Hanna Löfgren och Camilla Sahlström ingick i den sammanlagt 250 personer stora serveringsstyrkan.
- Det vi fick vara med om var hur stort som helst. Och även om man övat på olika sätt och även var mentalt förberedd så kändes det ändå ganska nervöst innan, medger Arvidsjaurstjejen Hanna Löfgren som var en av sammanlagt tolv skolelever som ingick i den stora serveringstyrkan med proffsservitörer.
- Trots att vi var skolelever fick vi ta stort ansvar och vi blev mycket väl mottagna av alla vi kom i kontakt med, säger tjejerna samstämmigt.
- Nej, allt skulle vara perfekt och göras med stor precision så det gällde att hela tiden vara fokuserad på det man skulle göra. Därför tänkte man inte alls på att det satt många kändisar vid borden, berättar tjejerna som också gläds över att de fick äran att servera årets Nobelpristagare på Grand Hotel i Spegelsalen lördagen innan den stora festen.
- Tjejerna har verkligen gjort bra ifrån sig och fått mycket beröm för sin insats både i köket och ute i festsalen, säger Kristina Stenbro vars kontakter i Stockholms restaurangvärld varit avgörande för att just hennes elever i Arvidsjaur fått uppdraget.
Vikarierande läraren Morgan Lundin fastslår att det inte är världens enklaste lek att som kock under kort tid tillreda
1 500 "välansade" matportioner på en Nobelfest.
Efter att ha satt Arvidsjaur på kartan i Stockholm är nu tjejerna tillbaka till vardagen på Sandbackaskolan igen.
- Det har varit lärorikt och vad vi vet har vi inte gjort några större misstag. De känns lite tomt att det är över men vi brinner för yrket och vårt mål är helt klart att också vid nästa års Nobelfest få åka dit och ingå i personalstyrkan, säger eleverna avslutningsvis