Vivan Näsström berättar att hon sedan mitten av 1960-talet stannat till vid rastplatsen vid Byskeälven, vid Siksjön mitt emot korsningen till Glommersträskvägen, när hon färdats på länsväg 373.
- Det brukar bli tre-fyra gånger per år. Det är en vacker och trevlig plats. Men det här har vi aldrig mötts av tidigare, säger hon.
All nedskräpning på platsen gjorde henne besviken. Hon kontaktade därför Arvidsjaurs kommun.
Anmälan utreds
Miljö- och hälsoinspektör Annika Lidström känner till problemet.
- Vi har fått in en anmälan om nedskräpning som nu utreds, säger hon.
Kommunen äger inte det aktuella markområdet men det kan i slutänden ändå bli skattebetalarna som får bekosta städningen.
- Om man inte vet vem som har skräpat ned är det kommunen som har det slutliga ansvaret för att städa upp, säger Annika Lidström.
Det är Sveaskog som äger marken. Lars-Erik Bergström konstaterar att det varje år vid den här tidpunkten alltid upptäcks och anmäls om nedskräpning i skogen.
- Det kan till och med vara kylskåp och frysboxar som slängts och vi polisanmäler alltid nedskräpningen, säger han.
Beträffande nedskräpningen vid Byskeälvbron vid Siksjön konstaterar han att det är tråkigt att det finns människor som använder naturen som avstjälpningsplats.
Inga soptunnor
- Men Sveaskog kommer inte att ställa dit någon soptunna. Vi har tidigare haft sopkärl utplacerade vid Arvidsjaursforsen som kommunen tömde. Men det tog slut förra året, vi tog bort de soptunnorna eftersom de var överfyllda hela tiden. Tyvärr var det inte enbart de som stannade för att rasta där som använde sopkärlen, det gjorde nog även sommarstugeägare i området.