Kritik efter livsmedelskontroll

Två livsmedelsverksamheter i Arvidsjaurs kommun får kritik gällande livsmedelshanteringen efter inspektionskontroller. Kritiken gäller bland annat rengöring och rutiner som behöver förbättras.

ARVIDSJAUR2014-02-21 00:50

Syftet med kontrollerna är bland annat att den mat som tillhandahålls till konsument är säker att äta, har rätt märkning och sammansättning samt att verksamheten efterlever livsmedelslagstiftningen. Vid en av verksamheterna kritiserar Arvidsjaur kommuns inspektörer rengöringen. En rengöringskontroll gjordes på fyra föremål där kontrollen visade på dåligt resultat vilket kan innebära risk för oönskade bakterier. En springa ovanför ytterdörren noterades vilket behöver åtgärdas och dessutom kritiserades att laktos- och mjölkfria produkter förvaras på samma hylla som vanliga mjölkprodukter.

Rengöringsrutiner

Vid den andra verksamheten kritiserar inspektörerna bland annat befintliga rengöringsrutiner som anses behöva förbättras och förankras hos personalen. Att värmen på maten säkerställs för att förhindra bakterietillväxt och att mottagningen av kyl- och frysvaror bör förbättras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!