Kojfolket firar fem år med ny skrattfest

LOKALREVY. Inlandets revygäng Kojfolket har de senaste fyra somrarna dragit storpublik med sin sommarteater i humorns tecken. Snart är det premiärdags för årets föreställning som revymakarna gett namnet "Hur galet som helst vid Piteälven" och som traditionsenligt blir en berättelse i 50-talsmiljö.

Arvidsjaur2007-06-19 00:00
- Det blir mycket humor och jag hoppas och tror att vår publik inte kommer att bli besviken, säger inlandets revykung Bernt Lundberg, Arvidsjaur, som också denna gång svarar för både manus och regi.

Stor succe

Också tidigare revyuppsättningar av Kojfolket har i humorns tecken behandlat 50-talet och dess glädje och vedermödor. Humoristiska arbetarspel som publikfriande form behandlar bland annat skogsarbete, flottning och arbetarkockornas mödosamma slit. Förra sommaren gjorde gänget stor succe när man spelade upp "Handlaren i Sarvasåive" - en pjäs om en lanthandlares vedermödor och som sammanlagt sågs av över två tusen nöjda besökare.

Sommarens jubileumsföreställning heter som sagt " Hur galet som helst vid Piteälven" och ska som brukligt är spelas upp på en utomhusscen.

Humor i högt tempo

Bernt Lundberg berättar att också årets föreställning blir ett 50-talslustspel i högt tempo med massor av humor och dråpliga förvecklingar.

- Vi har övat mera nu inför premiären än tidigare år och jag törs lova att årets föreställning kommer att bli kul och locka till många skratt, säger manusförfattare Lundberg.

En av aktörerna, Eva Viklund, Moskosel, har som vanligt en stor roll och även hon tror att sommarens föreställning kommer att bli något utöver det vanliga.

- Det här blir den absolut bästa. Vi skrattar fortfarande varje gång när vi över, säger Eva som också menar att revyspel i sommartid blivit något av ett måste för henne och övriga aktörer i Kojfolket, varav merparten är bosatta i Moskosel och Åkroken.

Premiär i Moskosel

- Vi ser alla fram emot det här även om det är mycket arbete innan föreställningen är klar, fortsätter Eva som hoppas att Bernt Lundberg också framöver kommer med ideer och vill sätta upp nya föreställningar.

Årets pjäs kretsar i korta drag om flottarbasen Hilding och hans hustru och om diverse förvecklingar och orosmoln som dyker upp i deras tillvaro.

Hela ensemblen består av upp emot 30 personer och merparten av dessa har varit med också tidigare år. Ny och dessutom i en ganska ledande roll får vi dock denna gång se Moskoselsbon Sune Pettersson. Ny kapellmästare i stället för nyligen avlidne Sten Berggren blir Bruno Hamsch.

Fyra utomhusföreställningar är inplanerade. Premiär blir det i Moskosel den 29 juni och sedan väntar framträdanden i Mellanström och två gånger i Åkroken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om