Britt-Inger Hedman, Vänsterpartiet, är ordförande för barn- och utbildningsnämnden. Hon betonar att något beslut om nedläggning inte har tagits.
- Vi jobbar på som om Klockarbackeskolan ska vara kvar. Vi håller på med internbudget för nästa år och i den finns skolan kvar, säger hon.
För få barn
I våras hade nämnden ett möte med föräldrarna i Moskosel.
- Det vi såg då var att när vi tittar två år fram i tiden är det alldeles för få barn, sammanlagt tio elever på de sju årskurserna från sexårsverksamheten till och med årskurs sex. Därefter såg det lite bättre ut.
Moderaterna föreslog senare i en skrivelse att Klockarbackeskolan ska läggas ned med anledning av minskande elevantal. En nedläggning som enligt skrivelsen ska vara "planerad och väl genomtänkt".
- I samma veva tappade vi ett antal elever. Vi måste också se hur vi kan lösa kravet på behörig personal som är det stora hotet mot små skolor nu, säger Britt-Inger Hedman.
Heltäckande underlag
Barn- och utbildningsnämnden har därför beslutat att ge skolchef Annette Rylén i uppdrag att tillsammans med berörda verksamheter ta fram ett heltäckande underlag som tar hänsyn till effekterna för samtliga områden som berörs av en eventuell nedläggning av Klockarbackeskolan. Och nu på måndag ger kommunstyrelsen uppdrag till fastighetsenheten, kostenheten och kultur och fritid att delta i det arbetet.
Sorgligt
Socialchefen kommer också att få ge sin syn på om och hur socialnämndens verksamheter skulle påverkas om skolan läggs ned.
- Det här ska utredas i alla vinklar och vrår. Men det känns sorgligt att vi är i det läget att vi måste utreda, det känns inte alls kul. Det handlar om små barn, säger Britt-Inger Hedman.
Viktigt med dialog
Barn- och utbildningsnämnden kommer att hålla sitt nästa sammanträde i Moskosel.
- Det här är en stor fråga, vi vill höra vad föräldrarna säger och vad de tycker. Dialogen med föräldrarna är viktig, säger Britt-Inger Hedman.