Kevin och Sofia blev makarna Borg

- Jätteperfekt! Det bästa bröllop jag har varit på!Orden är Kevin Borgs och handlar om det som hände i Arvidsjaurs kyrka i lördags, då Kevin från Floriana på Malta och Sofia Lundgren från Arvidsjaur blev man och hustru.

Svärföräldrar. Mario Borg och Lena Lundgren på väg till Arvidsjaurs kyrka.

Svärföräldrar. Mario Borg och Lena Lundgren på väg till Arvidsjaurs kyrka.

Foto:

ARVIDSJAUR2011-07-25 06:00

Över etthundra personer hade tagit plats i Arvidsjaurs kyrka för att uppleva vigselceremonin mellan Kevin, Idolvinnaren från 2008, och Sofia.

Vacker ceremoni
En vacker ceremoni, där komminister Ivar Sundström talade på både engelska och svenska till brudparet och de övriga som tagit plats i kyrkan, och där Sofia inte kunde hålla tillbaka glädjetårar när äktenskapslöftena gavs och ringarna växlades.

Sedan, på begäran av brudgummen, sa prästen: "You may now kiss the bride". Vilket Kevin gjorde.

Bröllopet i lördags är frukten av Sofias resa hösten 2006 till Malta för att under fyra månader delta i utbytesprojektet Leonardo da Vinci. Tidigt under sin Maltavistelse träffade hon Kevin Borg och det sa klick direkt. I december 2007 flyttade Kevin till Arvidsjaur och ett år senare blev han Kevin med hela svenska folket när han vann Idol 2008.

Sofia och Kevin bor numera i Stockholm. När de julas besökte Arvidsjaur avslöjade de att de hade bestämt sig för att gifta sig under 2011.

Någon månad senare hade de bestämt sig för att platsen för vigsel och bröllop skulle bli Arvidsjaur och i lördags var det alltså dags.

Efter vigselceremonin i kyrkan väntade bröllopsfest tillsammans med omkring 75 inbjudna gäster.

Bröllopsresa kommer det att bli. Men inte än på ett tag, Kevins höst är fullbokad med först huvudrollen som Danny Zuko i musikalen Grease i Kristianstad och därefter väntar en landsomfattande julturné.

- Kanske i januari. Då är det perfekt att åka någonstans, säger Kevin.

Vart de nyblivna makarna Borg åker på sin bröllopsresa har de inte bestämt ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om