Kärlek och glädje på studentbal

Erik Granberg och Linn Hellman kliver ur bilen och ställer sig på röda mattan. 175 uppklädda gäster gick på Sandbackaskolans bal. - Det betyder väldigt mycket att gå på balen med min flickvän, säger Erik Granberg från Arvidsjaur.

Terese Bergecliff är med i kommittén som har sett till att Arvidsjaurborna får en bal. I går kunde hon slappna av med Peter Hedman. "Sista natten med gänget", säger hon.

Terese Bergecliff är med i kommittén som har sett till att Arvidsjaurborna får en bal. I går kunde hon slappna av med Peter Hedman. "Sista natten med gänget", säger hon.

Foto: Joel Gustafsson

ARVIDSJAUR2010-06-10 06:00
Hundratals människor trängdes vid uppfarten till Hotell Laponia för att få en bra bild av de 175 gästerna på Sandbackaskolans studentbal i Arvidsjaur.
En silvrig Jaguar stannar och Terese Bergecliff och Peter Hedman kliver ut. I flera månaders tid har hon arbetat med balkommittén för att få kvällen att gå runt.
- Allt har gått bra. Nu blir det sista natten med gänget, säger Terese Bergecliff.
Speciell kväll
De hade tänkt åka fyrhjuling, men tänkte fort om.
- Håret hade förstörts av vinden, säger hon.
Gamla Amazoner trängs med minibussar, tyska diplomatvagnar och blänkande jänkare.
Ur en cabriolet stiger plötsligt ut en kiltklädd chaufför och släpper av Simon Axtelius och Johanna Vesterberg som ska njuta av kvällen.
- Han är whiskyfantast, jag har vant mig med kilten, säger Simon Axtelius om sin far.
Balen är glädje, skoj och spex, men också kärlek och allvar. Erik Granberg och Linn Hellman från Arvidsjaur har varit tillsammans i ett år och sju månader. Nu ska de gå på bal tillsammans.
- Det här är en speciell kväll för oss, säger Erik Granberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om