Julshow invigde nytt stall

Ett nytt stall ger skjuts till Arvidsjaurs ryttarförening. Julshowen invigde och barnen höll i tyglarna för att inspirera blivande ryttare. - Det blir roligare om fler är med, säger Oskar Hagström, 10 år.

Oskar Hagström, 10 år från Arvidsjaur, äger hästen Zita III och är på väg ut till hoppuppvisningen. "Hoppa är roligast tycker jag, det går så snabbt ibland", säger han.

Oskar Hagström, 10 år från Arvidsjaur, äger hästen Zita III och är på väg ut till hoppuppvisningen. "Hoppa är roligast tycker jag, det går så snabbt ibland", säger han.

Foto: Joel Gustafsson, Nyheter i Norr

ARVIDSJAUR2010-12-20 06:00

Hästarna kläs med tomteluvor och glitter i det nya stallet. Ungdomarna gör sig redo för julshowen och Oskar Hagström, 10 år, saknar inte de trånga spiltorna när hans häst får omtanke.

- Det är mysigare med boxar. Då får hästan stå lös och så kan man mysa.

Flera boxar i direkt anslutning till ridhuset och ett nytt klubbrum med duschar skapar nya möjligheter för Arvidsjaurs ryttarförening. De beviljades 1,2 miljoner kronor i bidrag av Arvsfonden och Idrottslyftet för bygget som blev klart för några veckor sedan.

Tävlingar och läger
Duschar ger skolklasser och barn med allergiska föräldrar möjligheter att rida. Förhoppningen med fler stallplatser är att föreningen kan anordna tävlingar samt hålla läger och kurser.

- Vi har fått mer ungdomar och mer plats. Planen är att utöka ridskolans och privata hästar, säger Arvidsjaurs ryttarförenings ordförande Tea Wännman.

Den uppfräschade ridskolan invigdes i söndags när tärnor och tomtar spexade för 100 personer i publiken. Trots timtals med träning var det spännande bakom tomteskäggen. Elsa-Lisa Alnelind, 14 år, är alltid klädd i rödvit mundering på julshowen.

- Det är kul att få rida på show, men det blir lite spändare, säger hon.

Killarna Jesse Ollinmäki, 13, och Oskar Hagström, 10, hoppades på fler ryttare med det nya stallet.

- Det är bara de kommer, säger Jesse Ollinmäki.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om