I kväll utser S sin kommunalrådskandidat

I kväll, tisdag, samlas Socialdemokraternas medlemmar i Arvidsjaurs kommun för att utse paritets kandidat till kommunalrådsposten.- Vi tror att det kommer mycket folk till det här mötet, därför håller vi till Medborgarhusets biosalong, säger Jan-Åge Mikalsen, ordförande i arbetarekommunen.

Jan-Åke Mikalsen, S-ordförande i Arvidsjaur. (Arkivbild)

Jan-Åke Mikalsen, S-ordförande i Arvidsjaur. (Arkivbild)

Foto: Göran Westerlund, Nyheter i Norr

ARVIDSJAUR2009-10-27 06:00
Det finns, som Nyheter i Norr, tidigare berättat om, två kandidater till uppdraget som kommunalråd, tillika ordförande i kommunstyrelsen. Det är Eivor Sandström, 56, Arvidsjaur, som nominerats av LO-facken i A-kommunerna, och Peter Rydfjäll, 40, Arvidsjaur, som nominerats av S- föreningen i Arvidsjaur.
Centerpartisten Sven-Olov Granlund, som nominerats av S-föreningarna i byarna, kommer enligt Jan-Åge Mikalsen inte att vara aktuell att väljas:
- I partiets stadgar, antagna av kongressen 2005, sägs det att man måste vara socialdemokrat för att kunna få ett förtroendeuppdrag i partiet.
Jan-Åge Mikalsen hoppas att det efter kvällens möte blir en återgång till det normala efter snart en månad av turbulens sedan Jerry Johansson meddelat att han avsade sig uppdraget som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.
- Nu vill blicka framåt. Det har varit jobbiga veckor, även om den senaste veckan, efter valberedningsmötet, har varit rätt lugn. Jag tror att medlemmarna väntar på kvällens möte.
Det pratas kommunalråd bland kommuninvånarna i Arvidsjaur. Så även med Jan-Åge Mikalsen:
- Folk är nyfikna och frågar hur det går.
I kväll kommer svaret.
FAKTA Detta har hänt
Den 28 september meddelande kommunalrådet Jerry Johansson (S) och kommunstyrelsens vice ordförande Lars Holmkvist (S) att de med omedelbar verkan avsäger sig samtliga politiska uppdrag.
I tisdags sammanträdde valberedningen och förordade Eivor Sandström till posten som nytt kommunalråd. Peter Rydfjäll fick dock bara en röst mindre när valberedningen höll sin omröstning.
I kväll, 27 oktober, ska efterträdarna utses i samband med ett medlemsmöte.
Kommunfullmäktige kommer därefter att kallas till ett extra sammanträde där de personer som S utsett ska väljas till uppdragen som ordförande respektive förste vide ordförande i kommunstyrelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om