Fårskinn, tovad ull, garn. Vadmalskläder och fårskinnspälsar. Det blir föreläsningar om får och fårskötsel. Och det blir mat. Fårost, fårkorv, fårkött… Bara fåren saknas.
- Säg inte det. Vi ville ha en fåraherde och ett får på plats, men om det blir kallt den dagen blir det problem, säger Anna-Lisa Lundgren.
Filmvisning
Under jubileumsdagen kommer Åke Edström också att visa gammal Arvidsjaursfilm, en film från 1936.- Syftet med den här dagen är att både blicka tillbaka och att blicka framåt, säger Anna-Lisa Lundgren.
- När Hushållningssällskapet i Arvidsjaur startade för 150 år sedan fanns det gott om bönder här, med djurhållning. Nu är det ju inte så många bönder längre, men får är på gång igen.
- Här har vi gott om marker för får, och det är inne med närproducerat livsmedel. Så därför vill vi slå ett slag för får och vi önskar att fler skaffar sig får. Det går att utveckla, både vad gäller mat och ull. Det finns hur mycket som helst med anknytning till får, och det vill vi visa.