Klockan var 23.39 på kvällen den 15 oktober 2017 när Bibbi Good satt och scrollade på Twitter. När hon såg Careen Shannons tweet ”Me too. If all who have been sexually harassed or assaulted posted #MeToo people might understand the magnitude of the issue”. Bibbi tvekade inte att trycka på ”retweet” och lade till texten ”#MeToo. Existerar ens den kvinnan som aldrig varit med om det?”.
För några veckor sedan blev hon uppringd av Tekniska museet i Stockholm som förklarade att de ville ha hennes mobiltelefon.
– Det kändes jätteknasigt. Men jag har åkt ner med min telefon och de ska ställa ut den och sedan ska de förvalta den som ett historiskt dokument, säger Bibbi Good.
Det är forskaren och nätaktivisten Christopher Kullenberg som ligger bakom insamlingen av #metoo tweets och konstaterat att Bibbi Good var först.
Kvinnofrågor är viktiga för henne.
– Jag hoppas att vi någon gång får leva i en värld där vi inte bara är en könstillhörighet, utan där man bara är en människa. Man ska bli behandlad på ett bra och rättvist sätt oavsett vem man är, säger hon.
Själv startade hon sitt yrkesverksamma liv i en mansdominerad bransch, som byggnadsmålare i början av 1990-talet.
– Då gick jag in i en värld under förutsättningar som jag kände till. Då var det liksom bara att bita ihop och gilla läget.
Då skulle man som kvinna finna sig i mycket.
– Om man opponerade sig mot något så skulle det alltid slätas över och förminskas på något vis. Men samhället har förändrats.
Bibbi Good har två egna döttrar och hon gör allt för att fostra dem till människor med en bra självkänsla, som känner till sitt eget värde.
– Det kanske låter hårt, men skulden ska hamna där den hör hemma, säger Bibbi.
Hon är imponerad av barnen som växer upp i dag och av möjligheterna som internet öppnat upp.
– Internet är en enorm källa till kunskap och fina förebilder. Oavsett var man bor kan man få en helt annan input än vi fick som barn. Jag hyser stort hopp för den nya generationen, de står på en helt annan grund än vi gjorde, säger hon.
Bibbi tror att en ny norm håller på att ta form.
– Man säger inte vissa saker till andra människor och man gör inte vissa saker som är nedvärderande mot andra, säger hon.
Metoo har gett Bibbi Good och många kvinnor med henne en helt ny röst.
– Vi vågade ta den och använda den på ett helt nytt sätt.
Men Bibbi har också mött massivt motstånd.
– Till exempel var jag ute på krogen här i Arvidsjaur vid ett tillfälle då en man kom fram till mig och bara skrek åt mig, att Metoo gått alldeles för långt, säger hon.
Men hon tror också att rörelsen har gett även männen en ny röst.
– För helt vanliga, bra män, som de flesta av oss har många av i vår omgivning, tror jag att Metoo har blivit en röst där de kan säga till dem som inte beter sig bra att ”det här är inte okej”. De hade inte heller något att stödja sig på innan.
Men även om Metoo har skapat starka motreaktioner så har rörelsen ändå skapat en medvetenhet som inte fanns innan.
– På ett sätt har det nästan blivit värre sen Metoo startade, för nu kan man stöta på vissa som verkligen försöker provocera fram en reaktion. Men det är ett tecken på en ny medvetenhet, säger hon.
Hon tror att styrkan i Metoo kommer sitta kvar i många kvinnor länge.
– Det är ingen som vill tappa den styrka vi fått nu.