Grillmästarens dessert knockade juryn

Kocken Morgan Lundin tog guld i dessertklassen vid världsmästerskapet i grill och barbecue i Texas i helgen.

Team Lingon och dill kan nu titulera sig världsmästare i dessertgrillning. Tim Ahlgren, Michael Bonta, Emelie Jeppson och lagkaptenen Morgan Lundin.

Team Lingon och dill kan nu titulera sig världsmästare i dessertgrillning. Tim Ahlgren, Michael Bonta, Emelie Jeppson och lagkaptenen Morgan Lundin.

Foto: Lingon och dill

ARVIDSJAUR2018-02-28 16:37

Lundin, med rötterna i Arvidsjaur, fortsätter att skörda framgångar bakom grillen. Som Nyheter i norr tidigare berättat drog Morgan och hans team till Houston i USA förra veckan för att delta i en av USA:s största grilltävlingar, Houston Livestock and Rodeo, som tävlingsarrangörerna själva betecknar som VM i grillning.

Tillsammans med sitt team vann den tidigare Arvidsjaurbon guld i två grenar i grill- och barbecue-VM i Irland i höstas.

– Det var våra meriter från Irland som öppnade dörren till det kommande världsmästerskapet i Texas, berättade Morgan Lundin.

För att få delta måste man nämligen tillhöra toppen av grilleliten i världen, och få en inbjudan. Det fick alltså Morgan och hans team, tillsammans med 250 andra lag. Som tack såg svenskarna alltså till att ta hem segern i dessertklassen. Deras bidrag bestod av en kladdkaka med allehanda goda ingredienser, och den tog juryn med storm.

– Det var tydligen något som amerikanerna inte visste att man kunde göra på en grill, säger han till P4 Norrbotten.

I övriga grenar hamnade Team Lingon & Dill i mitten av startfältet, något som Morgan Lundin själv säger sig vara mycket nöjd med, med tanke på den stenhårda konkurrensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om