Elsa har varit med om många julmässor

JULMÄSSA. Frälsningsarmen i Arvidsjaur höll i lördags sin traditionella årliga julmässa med sång, musik, julförsäljning och annat smått och gott. 86-åriga nestorn Elsa Lindberg fanns förstås på plats och bidrog till trivseln med både anförande och diktläsning.

Arvidsjaur2006-12-11 00:00
Ett 30-tal personer hade sökt sig till Frälsningsarmens kårlokal i Arvidsjaur för att delta i årets traditionella julmässa, eller julförsäljning som var det officiella namnet för året.

Julförsäljningen inbringade ett överskott på 4 841 kronor som förstås oavkortat går till kårens verksamhet.

Mötesledaren Ingegerd Lundström berättade efter julförsäljningen att hon var nöjd med dagen men erkände också att Frälsningsarmen i Arvidsjaur, liksom på många andra ställen, har en hög medelålder bland
sina medlemmar - och att nyrekrytering inte är helt lätt.

Svårt med nyrekrytering

- Vi skulle självklart se att många fler yngre engagerar sig i vår verksamhet men det är sannerligen inte lätt att få in nya medlemmar, klargjorde hon.

Arvidsjaurskårens nestor 86-åriga Elsa Lindberg är sedan länge ett begrepp inom Frälsningsarmen i Arvidsjaur med omnejd. Hon har varit aktiv inom Frälsningsarmen i hela sitt vuxna liv och redan som 15-åring 1936 blev hon frälsningssoldat. Åtta år senare gick hon sedan ut armens officersskola och har därefter verkat inom kåren.

Lång och trogen tjänst

- Jag är född och uppväxt här i Arvidsjaur men har genom åren arbetat på många platser i vårt land, berättar Elsa som förstås också vid denna adventshögtid fanns på plats i kårlokalen för att hålla ett anförande och glädja besökarna med att läsa en adventsdikt om Jesu ankomst med ljus till världen.

- Jag tycker det är trevligt att fortfarande kunna vara med lite grann, sade Elsa som tillsammans med andra besökare denna eftermiddag också fick höra välljudande sång framförd av Ann-Mari Andersson och Barbro Nilsson.

Det kan tilläggas att Frälsningsarmen som organisation ursprungligen kommer från England och fick sitt fäste i Sverige i slutet av 1800-talet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om