"Det känns som om det är vår tur"

– I dagsläget har vi ett bra klimat för den här investeringen, ingen är emot det. Men när det ska till fullmäktige för beslut måste vi kunna motivera det här köpet bättre, därför återremitterades ärendet.

ARVIDSJAUR2015-02-17 14:10

Det säger Anders Harr (S), ordförande i miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden i Arvidsjaur, den nämnd under vilken räddningstjänsten ligger.

Han säger att det är med anledning av att brandbilsinköpet tidigare tidigare år har strukits ur kommunens investeringsbudgetar som det är viktigt att nämnden den här gången kommer med bra argument i sitt tilläggsäskande.

– Men nu känns det som det är vår tur.

Inga pengar

Han bekräftar uppgiften om att kommunen i fjol hade erbjudande om att köpa ett några år gammalt, begagnat fordon.

– Det kom precis till sommaren. Nämnden hade inte pengar till köpet och finansieringen är en fullmäktigefråga, i så fall hade fullmäktige fått kallas in till extra sammanträde mitt under semestern. Men vi hade gjort årets klipp om vi hade kunnat köpa den brandbilen.

Begagnad?

Lösningen på brandbilen kan bli den att Arvidsjaur under 2015 beställer en ny brandbil men köper in en bättre begagnad. I så fall kommer den räddningsbil som beställs från fabrik att säljas till annan köpare.

– Räddningschefen kan komma att få i uppdrag att under återstoden av 2015 undersöka möjligheterna om det dyker upp en bil för ett hyggligt pris, säger Anders Harr.

Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden ska vid sitt sammanträde den 11 mars på nytt ta upp frågan om inköp av ny brandbil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om