Stalo krog öppnar upp i augusti

Daniel Fjellström är spänd på att äntligen åter få slå upp dörrarna till gamla Stalo krog. Inget namnbyte kommer ske, men däremot får resturangen en ny logga. "Det kan bli hur bra som helst", säger han.

Daniel Fjellström har börjat fixa i lokalen inför den framtida öppningen i augusti.

Daniel Fjellström har börjat fixa i lokalen inför den framtida öppningen i augusti.

Foto: Privat

Arvidsjaur2021-06-15 20:00

Egenföretagaren Daniel Fjellström satsar på lokalborna. Ansökan om livsmedelsgodkännande postades under fredagen och på tisdagen skickas ansökan om alkoholtillstånd in. 

– Enligt min tidsplan öppnar vi första augusti, men det blir en smygpremiär innan såklart, säger Daniel Fjellström.

PT har tidigare berättat om hur kvarterskrogen Stalos krog varit av intresse. Onsdagen den nionde juni fick han nycklarna. 

– Jag har varit där fyra gånger sedan dess, efter en ordentlig städning är det bara att vrida om nycklarna och starta. Jag kommer inte göra några större ingrepp på lokalen.

undefined
Daniel Fjellström utanför Stalo krog.

Lokalen i sig är mörk, rustik och som Daniel själv beskriver, murrig. Han tycker att det inger en gammaldags pubkänsla. 

Daniel Fjellström har längtat efter en egen restaurang sedan han för ett år sedan bestämde sig för att starta eget. Tidigare har han bland annat arbetat som kock på Silverhatten, Hornavan och som kostchef i Arjeplogs kommun. 

– Jag tröttnade på att träffa missnöjda människor på stan, jag ville helt enkelt något annat, säger han.

Det största hindret för Daniel Fjellström har varit att hitta en lokal. Men en dag förändrades allt. Per Jonsson, som äger fastigheten i Arvidsjaur, tog kontakt.

– Per Jonsson ringde en dag och berättade att han hade läst om mig i tidningen, och att han ville träffas. Han erbjöd mig att få använda lokalen. 

undefined
Fastighetsägaren Per Jonsson hjälper Daniel Fjellström att starta upp. (Arkivbild)

För att verksamheten ska kunna gå att få igång kräver inte Per Jonsson någon hyra, utan de båda har kommit överens om att Daniel Fjellström ska börja att betala när verksamheten rullar. 

– Per har verkligen varit grym, han tyckte det var dags att dra igång utan att jag skulle ha kniven mot strupen. 

Några större förändringar kommer inte att ske på insidan, men däremot på menyn. Den kommer att bestå av mycket kött och vara anpassad efter lokalbefolkningen. Råvarorna kommer att plockas lokalt i den mån det går. 

– Jag tycker synd om lokalbefolkningen. De flesta ställena har säsongspriser året runt, det är inte rätt. Jag har hellre ett lägre pris till bra kvalité, säger han.

undefined
Daniel Fjellström har börjat fixa i lokalen inför den framtida öppningen i augusti.

Den nyblivne krögaren vill heller inte endast arbeta på säsongsbasis, eftersom lokalbefolkningen därför inte blir en så stor del. 

– Det viktigaste är att dom har råd att komma och äta, sen ska dom också trivas här. Det kommer dom inte göra med tyska säsongspriser.

Karta: Arvidsjaur
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!