Tillsammans med sitt team vann tidigare Arvidsjaurbon Morgan Lundin guld i två grenar i grill- och barbecue-VM i höstas.
– Det var våra meriter från Irland som öppnade dörren till det kommande världsmästerskapet i Texas. Det är en av världens största tävlingar inom grill och barbecue där endast de bästa blir inbjudna. Man måste tillhöra toppen av grilleliten i världen, och tydligen tyckte tävlingsledningen i USA att vi gör det och frågade om vi ville vara med. Så det är otroligt hedrande att vara en av 250 i lag som blir inbjudna att delta, säger Morgan.
Helgen som var ägnades till att fortsätta träna på de rätter som ska tillagas, men att det snart är dags för avfärd känns tudelat.
– Det känns både bra och dåligt. Det har inte varit riktigt optimal säsong för träning. Det som händer när det är för kallt ute är ju att det blir andra resultat när man grillar. Så är det varmt i Texas blir det ett annat resultat än vad vi fått när hemma, säger Morgan.
Totalt deltar 250 lag, varav nästan alla kommer från USA. Team Lingon & Dill hoppas komma topp 100. Eftersom amerikanarna använder betydligt mer socker i maten än vad vi gör Europa är det svårt att riktigt ha några förväntningar, menar Morgan.
– Man vill vara realistisk också. De har ju helt andra smakpreferenser än vad vi har. Vi har ju provat massor av amerikanska recept och vi säger bara – fasen vad mycket socker! Revbensspjällen smakar mer som en godisklubba än en matbit. Vi har kollat och testat vad tidigare världsmästare lagat, hur de gjort sina mästerskapsrätter och det är så otroligt sött.
Samtidigt har de fått tipset att man inte ska försöka lära amerikanarna hur man grillar, utan man ska ta seden dit man kommer.
– Man ska inte tro att de kanske kommer att uppskatta en europeisk touch på det, för det gör de inte, säger Morgan.
Flyget går på onsdag kväll, på torsdag ska grillarna sotas in och eldas ur. På fredag drar tävlingen igång och håller på till lördag kväll.
– Det är en ganska kort tävling. Så på fredag är det dessertinlämning, och på lördag är det oxbringa, kyckling och kamben. Det är lite mindre än tävlingarna i Europa, men det är också så himla många deltagare. Det är 250 lag så det är klart att det inte går att ha 15 kategorier.
Även om det är svårt att veta hur maten kommer placera sig, finns en förhoppning om medalj inom dessert-kategorin.
– Där är vi ju världsmästare, och där ska det ju vara sött. Så det vore roligt att ta en medalj där.