Åhman har tröttnat på Centerns kritik

Patrik Åman (S), fullmäktigeledamot och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, har tröttat på kritiken från Centerpartiet mot Socialdemokraterna angående Klockarbackeskolan i Moskosel.

Patrik Åman (S), fullmäktigeledamot och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Arvidsjaur.

Patrik Åman (S), fullmäktigeledamot och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Arvidsjaur.

Foto: Göran Westerlund

ARVIDSJAUR2013-03-01 06:00

Droppen blev när han läste att riksdagsledamoten Helena Lindahl uttalat sig i frågan i samband med Arvidsjaurscenterns årsstämma.

Det var vid Arvidsjaurskretsen av Centerpartiets årsstämma som riksdagsledamoten Helena Lindahl, som gästade årsstämman enligt referatet i tidningen uttalat sig om förslaget om nedläggning av Klockarbackeskolan som ett beslut som skulle ha tagits "utan någon som helst konsekvensutredning".

- Hon borde ta reda på vad som faktiskt gjorts innan hon uttalar sig, säger Patrik Åman.

Lågt elevantal
Han pekar på att frågan om Klockarbackeskolans framtid till största delen har att göra med att det låga elevantalet och de krav som den nya skollagen ställer på att eleverna ska samarbeta med varandra.

Nedläggning av skolan fanns också med som en del i det besparingsalternativ på två procent i det budgetförslag som barn- och utbildningsnämnden tog beslut om i höstas.

- I det besparingsförslaget finns en konsekvensanalys, säger han.

Ingen reserverade sig
Kommunfullmäktige fastställde sedan driftbudgetramarna som innebar nedskärningar med två procent för nämnderna.

- Ingen reserverade sig mot det beslutet. Centerpartiet har alltså godkänt driftbudgetramarna där beslutet om nedläggning egentligen togs, säger han.

- En enda reservation finns från Centerpartiets sida, i barn- och utbildningsnämnden, när den tog beslut om besparingsalternativen. De ville att Klockarbackeskolan inte skulle ingå i tvåprocentsbesparingen, säger Patrik Åman.

Han reagerar också på att en riksdagspolitiker framför kritik mot förslaget att lägga ned Klockarbackeskolan.

- Hon kunde ju i stället försöka se till att småkommunerna får lite ekonomi.

FAKTA Rubrik
Text
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om