Homestylingen flyttar in

Har storstaden kommit till i Arvidsjaur? Nej, men influenser av den. Homestyling gör i dagarna premiär i kommunen, ett exempel på typiskt gott samarbete.

Linda Berggren från A-färg och tapet stryker gardinerna som ska hängas upp i vardagsrummet. De rosa detaljerna är också deras verk.

Linda Berggren från A-färg och tapet stryker gardinerna som ska hängas upp i vardagsrummet. De rosa detaljerna är också deras verk.

Foto: Sofie Abrahamsson

ARVIDSJAUR 2012-05-03 06:00

Rensat, avskalat, luftigt och fräscht. Det finns vissa egenskaper vi tittar efter när vi söker ny bostad, det vet både Malin Stenlund, mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling och Malin Jansson på A-färg och tapet.

Samarbetet företagen emellan är ett pilotprojekt som man hoppas ska bära frukt. Det går i praktiken ut på att säljaren av huset eller lägenheten betalar en slant för att få hjälp med att tillfälligt inreda huset med lånade inredningsdetaljer.

- Vissa hus kan vara svårsålda, då måste man titta på vad det beror på. Har man kanske helt enkelt för mycket grejer för att spekulanterna ska se potentialen? frågar sig Malin Stenlund.

Avpersonifiera
Men vad är då homestyling? Malin Jansson ger exempel:

- Det handlar inte minst om att avpersonifiera bostaden. Alla foton på barn och barnbarn plockar vi bort tillsammans med andra onödiga prydnadssaker och tavlor.

Ledordet i homestylingen är rent. Rena ytor, rena bänkar. Man vill få ögat att fokusera på det som är viktigt, då är en fullsmockad kryddhylla eller en överbelamrad bokhylla onödigt.

- Det ska vara rensat, säger Malin Jansson.

Lyckat samarbete
Både Jansson och Stenlund är glada för samarbetet och hoppas att kunna involvera Linos möbler i framtiden.

- Vi är ju inga konkurrenter till varandra, därför finns det ju egentligen ingen anledning till att inte samarbeta när det finns potential att lyckas, säger Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om