Klart med ännu en filmfestival i Arjeplog

Planeringen inför nästa års festival är i full gång.

Filmfestivalen i Arjeplog fortsätter till mångas stora glädje.

Filmfestivalen i Arjeplog fortsätter till mångas stora glädje.

Foto: Arjeplogs filmfestival

Arjeplogs kommun2019-10-29 10:00

Efter 2019 års filmfestival som hölls i Arjeplog i februari stod det klart att publiken ville ha en fortsättning på den 15-åriga festivalen.

– Det känns väldigt ärofyllt att få arbeta med en fortsättning, säger Olivia Karlberg, ny projektledare för festivalen, i ett pressmeddelande.

– Det som gör denna festival unik är samtalet mellan publik och filmarbetare, något som alltid legat i grunden sedan starten. Det är en beskrivning som nog de flesta besökarna kan hålla med om.

Huvudarrangörerna är som tidigare år Arjeplogs församling och Arjeplogs biografförening, men nytt för i år är att kommunen också kommer att finna smed bland i arrangörsledet.

– Då pastoratet inte kan genomföra detta själva rent ekonomiskt så känns det bra att kommunen är med i år då det har ett stort kulturvärde i samhället, säger Stephan Jansson, förtroendevald Arjeplogs- och Arvidsjaurs församling. 

Planeringsmötena inför nästa års festival, som hålls 14–16 februari, är redan igång. 

Veckan innan festivalen har det tidigare år visats skolbio för barn och ungdomar samt bio på äldreboende. Under helgen visas två filmer per dag samt konserter och filmgudstjänst på söndagen. 
Även nästa år kommer skådespelaren Cecilia Nilsson att vara värd för helgen. 

Arjeplogs filmfestival har underrubriken Tro, Film & Kärlek och är till för att ge människor plats att samtala kring film och livsfrågor. 

– Det unika med festivalen är att filmpublik och filmarbetare möts till enkla och nära samtal kring de frågor om tro, livsåskådning och filosofi som väcks inom oss när vi ser på film.

Olivia Karlberg, ny projektledare för festivalen 2020, ser fram emot att få vara del i evenemanget som hon är välbekant med sedan innan.
Olivia Karlberg, ny projektledare för festivalen 2020, ser fram emot att få vara del i evenemanget som hon är välbekant med sedan innan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!