Argentum startar serien med inlandsderby

Efter många om och några men, står Argentum med bland lagen i division 2. Serien där man själv tycker man hör hemma.

Arjeplogs kommun 2 oktober 2019 15:17

Det är väl alltid kul att vinna, men varje match? Och med tio mål? Förra säsongen i division 3 gick som smort för Argentum, som bara förlorade tre matcher av 15.

– Och två av dem var slarv, konstaterar tränaren Mikael Wikström. 

När beslutet kom att division 3 skulle försvinna och övergå till en utvecklingsserie, såg man chansen. På torsdag är det nedsläpp i säsongens första match, som råkade bli ett inlandsderby med rivalen från grannkommunen – K4IF.

– Det är ett perfekt sätt att starta på! Vi ser fram emot motståndet i år, men jag har svårt att placera oss någonstans i tabellen så här i förhand. Det har hänt lite i laguppställningen som gör att det blir svårsiat. Men det är här vi ska vara.

Några av lagets äldre och mer rutinerade spelare har valt att inte vara med den här säsongen, bland andra Fredrik Jacobsson. En annan som kommit och gått under åren är Magnus Ranberg, han kommer dock spela i vinter. I truppen är man totalt 17 spelare, klart godkänt, tycker Wikström. Men hur var det då med tränarollen för Wikström? Han har varit osäker inför flera säsonger, till stor del för att han själv har fått axla ansvaret många år. 

– Tillslut sa jag stopp, att jag inte ville träna om jag skulle bli själv.

Det var på den vägen som L-G Brännström kom in i bilden. Han är idag assisterande. Så länge Mikael Wikströms son tänker spela, verkar det som han också blir kvar bakom rodret. 

– Han bestämde sig i augusti, då kunde ju inte jag lämna dem i sticket. 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa