Ytterligheternas äventyr nästa

Kan man verkligen vandra med snöskor i juni månad? Ja, det kan man. I Arjeplog! När Hotell Silverhatten funderar på hur de ska fylla sin lågsäsong så är det ytterligheter man har i kikaren.

14 mars 2017 17:00

Att hitta folk som vill bo i hotellrummen och stugorna under biltestsäsongen är ingen match, det är övrig tid som är utmaningen. Det säger Silverhattens vd Johan Sund. Och här har man tänkt stort, brett och lite galet.

– Vi har tittat på vad vi har i vår kommun, vad som redan finns och hur vi kan få folk att vilja komma hit och dela det med oss. Ett utvecklingsarbete som pågått några år, där en del idéer funnits i pipen ett tag, säger Sund.

Svaret har blivit friluftsliv och familjevänligt.

– Vår största utmaning är att få gäster att stanna mer än en natt hos oss. Vi kommer bland annat att ha en familjevecka där fokus ligger på uteaktiviteter där hela familjen kan vara med. Fiske, båtturer, bad, lägereld.

Och för den som vill ha lite mer blod svett och tårar kommer Challange outback, med bland andra före detta bergsjägarsoldaten Anton Högberg i spetsen, att kunna bistå med hjälp.

– Det blir lite army training över det hela. Anton vill gärna kalla veckan för Högbergs helvete, men vi får se, skrattar Joakim Armgren.

Veckan kommer att avslutas med Arctic circle race, en idé man kläckt tillsammans med Arjeplogsambassadören Maria Söderberg, som bekant var grundaren till Top of Arjeplog. Ett typ av orienteringsrace med start i Arjeplogs fjällvärld, närmare bestämt östra sidan av sjön Guijaure. Dit tar man sig antingen till fots, eller så lyfts man dit med helikopter.

– Sedan kommer man att ta sig cirka 1,5 mil längs med polcirkeln till målet via några kontroller, säger Armgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Abrahamsson

Ämnen du kan följa