Listan toppas liksom föregående år av Elisabeth Bramfeldt. Sen följer Erik Grähs, den 19-årige värmlänningen från Degerfors som studerat på Hornavanskolan och blev kvar i Arjeplog. Det var efter avslutad skolgång som han rekryterades till vänstern av hans före detta lärare Elisabeth Bramfeldt som hade insett potentialen i ex-värmlänningen.
Erik berättar att han alltid varit engagerad för jämlikhet och i samma veva som kommunen började spara pengar genom att dra in klassassistenter kände han sig villig att vara med och påverka.
-Men det är en tillfällighet att jag blev kvar i Arjeplog. Efter examen sökte jag jobb både i Arjeplog och i Degerfors. Jag fick jobb i Arjeplog, som vårdbiträde på Vaukagården, berättar Erik.
Han brinner för frågor som rör skola och omsorg och tycker att det är viktigt att alla kan få en likvärdig utbildning oavsett förutsättning.
-En kommun blir inte bättre än hur man tar hand om barn och äldre, tillägger han.
Erik frukost består av en tallrik fil, två smörgåsar och en kopp te.
På tredje plats återfinns sjuksköterskan Charlotta Westberg som har flyttat tillbaks till Arjeplog.
Albert Lestander som mer eller mindre lämnade politiken då han lämnade kommunalrådsposten 2002 går in på fjärde plats på listan.
Elisabeth Bramfeldt poängterar att partiet inte tagit något beslut om vem som kan bli partiets kandidat till kommunalrådsposten om valet går bra.
Albert Lestander vill inte spekulera kring kommunalrådsposten. Han har fyllt 60 och är pensionär.
-Kommunen tappar invånare, ekonomin är inte den bästa, det är svårt att rekrytera politiker och Arjeplog har inte lyckats få hit så många arbetstillfällen de senaste tio åren.
Så beskriver han skälen till att han åter ger sig in i politiken. Han konstaterar att stiftelsen Arjeplogshus fortfarande går med underskott och att det nya värmeverket också dras med röda siffror.
-Det är tråkigt med kostnader på döda ting, det är bättre att lägga pengar på verksamheter, säger han.
På plats fem och sex återfinns Birgit Svensson, 77, och barnbarnet Tommy Marklund, 26.
-Jo, det är mormor som rår för att jag har gett mig in i politiken, säger Tommy som arbetspendlar till Kiruna där han jobbar som betongarbetare.
-Jag har köpt mammas och pappas gamla hus på Öberget och tänker bo kvar i Arjeplog, därför vill jag också engagera mig. Jag tycker det är viktigt att ungdom får utbildning och möjligheter att bo kvar, säger han.
Mormor Birgit Svensson som varit aktiv i politiken i 50 år kämpade länge för att Arjeplog skulle få en ishall.
Mer kuriosa på listan. På nedre delen av listan finns familjen Burman, pappa Ove, mamma Catarina och sonen Johan.
Så här är vänsterns lista till kommunvalet i sin helhet: 1) Elisabeth Bramfeldt, 2) Erik Grähs, 3) Charlotta Westberg, 4) Albert Lestander, 5) Birgit Svensson, 6) Tommy Marklund, 7) Robert Lundström, 8) Ove Burman, 9) Torbjörn Holmström, 10) Ola Holmström, 11) Catarina Burman, 12) Johan Degerfalk, 13) Johan Burman.