Uppskattade lovaktiviteter i Arjeplog

Höstlov eller kulturlov. Sprollar. Det är vad man gör som räknas.- Jag har testat både stenslipning, scrapbooking och nålfiltning, säger Tuva Hjorthall.

Ett 20-tal deltog i den yngsta gruppen i innebandyskolan med Johan Degerfalk, André Fredriksson och Brynolf  Johansson som ledare.

Ett 20-tal deltog i den yngsta gruppen i innebandyskolan med Johan Degerfalk, André Fredriksson och Brynolf Johansson som ledare.

Foto: Bertil Sundkvist, Nyheter i Norr

ARJEPLOG2009-10-29 06:00
Det är mest sexåringar, låg- och mellanstadieelever som deltar i höstlovsaktiviteterna i Arjeplog. Innebandyskola hålls i sporthallen med Johan Degerfalk, André Fredriksson och Brynolf Johansson som ledare.
Kulturaktiviteter
I medborgarhuset bedrivs kulturella aktiviteter såsom nålfiltning, scrapbooking, stenslipning, konsten att återbruka saker och ting samt en kurs i att lära sig teckna serier.
- Det ska jag också vara med i - att teckna serier, säger Tuva Hjorthall.
Om hon inte hade varit på höstlovsaktiviteter, vad skulle Tuva ha gjort då månntro:
- Jag skulle nog ha städat ...
Bygdemedel
Kultur-, fritids- och utbildningsnämnden svarar för aktiviteterna tillsammans med studieförbundet SV Nord. Aktiviteterna bekostas med anslaget ur bygdemedel till kulturaktiviteter.
Det tredje höstlovet på raken som elever kan delta i olika aktiviteter. Nålfiltning engagerar. Liv Lundqvist visar upp en tavla hon gjort och andra gör fiskar, djur och färggranna mönster. Och alla verkar ha skoj.
På önskelistan för kommande höstar står cirkusskola, teater och sång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om