Uppskattade blomsterflickor

Blomster- eller refugflicka. Kärt barn har många namn, men om Sara Dahlberg och Sara Skum får välja så blir det det förstnämnda. Det är dem som ser till att Arjeplog står i vacker blomsterskrud om somrarna och plockar upp skräpet som du glömt kasta i sopkorgarna.

Arjeplogs blomsterflickor Sara Dahlberg och Sara Skum tycker om sina sommarjobb. "Det enda som är jobbigt är att plocka krossat glas."

Arjeplogs blomsterflickor Sara Dahlberg och Sara Skum tycker om sina sommarjobb. "Det enda som är jobbigt är att plocka krossat glas."

Foto: Sofie Abrahamsson

ARJEPLOG2010-07-06 06:00
Det börjar lagom till skolavslutningen. Massvis med blommor i alla storlekar och färger ska planteras runt om i samhället. Och när väl plantorna sitter i jorden så ska de skötas, ansas och ogräset rensas. Ett heltidsjobb, och ett bra sådant.
- Man får ju vara ute hela tiden. Och roligt har vi, skrattar Sara Dahlberg.
Aldrig sysslolösa
Sara och Sara jobbar för Arjeplogs mark & teknik som sköter om gräsklippning, blomskötsel, soptömning och allmänt fix och trick för kommunen. Deras arbetsområde sträcker sig så långt som till Laisvall, och sysslolösa blir de aldrig.
- Vi vattnar två gånger i veckan, sen rensar vi ogräs, planterar och ansar buskar, tömmer sopkorgarna i samhället och plockar upp skräp som ligger på marken, berättar Sara Skum.
Ett tacksamt arbete som uppskattas av alla.
- Vi får många uppmuntrande kommentarer, men folk verkar tycka lite synd om oss ibland, säger Sara Dahlberg.
Påståendet dementeras snabbt.
- Det ser kanske jobbigare ut än vad det är, men vi har ett jättebra jobb, säger Sara Skum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om