Terje och Jorunn har balans på Polcirkeln

De sitter på enorma utvecklingsmöjligheter. Och enorma omöjligheter. Men Terje Johansen och Jorunn Berg som driver Camp Polcirkeln vid Silvervägen har funnit balansen.

Som turistnäringsidkare i glesbygden måste man vara allsidig. Terje Johansen på Camp Polcirkeln sitter i traktorn ena stunden, i andra är det skruvning i verkstaden och i tredje är det något som ska fixas i servicehuset.

Som turistnäringsidkare i glesbygden måste man vara allsidig. Terje Johansen på Camp Polcirkeln sitter i traktorn ena stunden, i andra är det skruvning i verkstaden och i tredje är det något som ska fixas i servicehuset.

Foto: Bertil Sundkvist

ARJEPLOG2010-03-13 06:00
Terje Johansen är veteran inom husvagnscampingbranschen. Redan i början av 1980-talet började han med att serva husvagnsägare. Han skötte flera husvagnsparkeringar längs Silvervägen. Då tog också planerna på att bygga en butik fart. 1990 var det klart. Då öppnade Terje Johansen och hans hustru Pia butik, skoterverkstad och campingplats på Polcirkeln. Och stället döptes till Camp Polcirkeln.
Terje Johansen blev änkeman men fortsatte att driva verksamheten. Sedan fem år tillbaks drivs rörelsen tillsammans med nya livskamraten Jorunn Berg. De två träffades på en dansgala i Tromsö där svenska dansbandet Vikingarna gjorde en av sina sista spelningar.
I dag har Terje Johansen tillgång till 300 husvagnsplatser, eller tillgång och tillgång ... Han hyr ut så många. Men det är alltid fullt. Och det lär vara fullt för lång tid framöver. Kön till husvagnsparkeringen på Camp Polcirkeln är nämligen lång, mycket lång. 100-150 husvagnsägare till vill dit ...
Läge för att bygga ut?
- Visst har jag funderat ibland, men nej. Jag kan inte jobba 24 timmar om dygnet och var ska jag hitta arbetskraft, och om jag hittar arbetskraft finns det inget boende.
Terje Johansen har sin filosofi klar.
- Det är bättre att satsa på att hålla det man har 100-procentigt fräscht.
Så när som en liten dipp på 90-talet (Terje tror att det var en slags generationsväxling), har beläggningen på campingen varit bra. Och i verkstaden är det hur mycket jobb som helst med att skruva i snöskotrar. På tal om snöskotrar. Camp Polcirkeln är faktiskt känd i vida kretsar just på grund av snöskotrar. En dag, en påsk, sålde Terje 10 kubik (10 000 liter) bensin till snöskoterfolket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om