Svalt intresse för Silveryran

Svalt intresse och kämpigt med budgeten. Det låter inte positivt från Åke Ranberg, en av arrangörerna för Arjeplogs Silveryra. Argentum och ASK i Arjeplog går i tankarna att avveckla en mångårig tradition som tidigare varit centrum på sommaren för såväl hemvändare som boende på orten.

Två tomma hoppborgar och en dragspelare som spelar för en tom parkering. Det ser mörkt ut för Silveryrans fortsatta existens.

Två tomma hoppborgar och en dragspelare som spelar för en tom parkering. Det ser mörkt ut för Silveryrans fortsatta existens.

Foto:

ARJEPLOG2010-07-10 06:00
Banden som gästar Silveryran i år är dyra, till det läggs kostnader för vakter, tillstånd och lokalhyra.
- Det är bara fredag ännu, men för att gå i vinst efter 130 000 satsade kronor så krävs 900-1000 besökare per kväll, säger en bekymrad Åke Ranberg.
Silveryran har dragits med dålig ekonomi i några år och satsningarna som gjorts har inte velat betala sig. Förra året löste 450-500 personer in sig under lördagen, och man hade räknat med 700. Marginalerna har varit små, förutom för två år sedan.
- Det var året när Brolle jr var här. Då hade vi mycket besökare, säger Åke Ranberg.
I år gapar parkeringen utanför Medborgarhuset tom. De förannonserade aktiviteterna har inte dragit några folkmassor och tivolit som tidigare livade upp stämningen är borta. Åke berättar att man varit styrd efter när tivolit har kunnat komma, och att det i år krockade med andra festivaler. Blir det ingen förändring i antalet besökare befarar Åke Ranberg det värsta.
- Vi funderar väl på om vi kommer att behöva lägga ned Silveryran, och det hade varit synd. Nu hänger det på antalet besökare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om