Studentbalens drottning gör entré

Varje kull som tar studenten ger sin prägel på studentbalen. Arjeplogs avgångselever årgång 2011 tog det hela med ro. Trots kostymer och balklänningar var det ett uppsluppet sällskap som samlades för kortege genom samhället, både i vrålåk och i bilar som vrålade.

Bertil Öberg fotograferar Matilda Sundström och Johan Bissmark.

Bertil Öberg fotograferar Matilda Sundström och Johan Bissmark.

Foto: Bertil Sundkvist

ARJEPLOG2011-06-07 06:00

Alexander Larssons Toyota Tercel som rullat i Arjeplog ett tag har väl knappast sorterats in under epitetet bättre begagnad. Nu fick den göra sista resan som balbil, efter att taket hade sågats loss. Inte så vacker men desto mer uppseendeväckande, liksom passageraren Sebastian Hegerts frisyr.

En efter en rullade bilarna in. Amerikanare, en svensk Volvo PV, Porsche och en buss bland många andra.

Vackra och glada elever
På Hornavanskolans parkering fanns också Arjeplogs trognaste fotograf Bertil Öberg. Bertil fotograferade och fotograferade.

Sen bar det av i kortege genom ett rätt så ödsligt samhälle. Ingen stod på trottoarerna och viftade. Alla åskådare hade ju samlats utanför Hornvan Hotell där balen skulle äga rum. Alla ville ju se de vackra och glada eleverna.

Först kom Porschen, förstås, och sist bussen.

Drottning och kung
Nästan alla avgångselever deltog och arrangörsstaben med Jens Öberg, Jennifer Gustavsson, Annette Nilsson, Mattias Karlsson, Adam Österstrand och Alexander Larsson var tämligen nöjda. Förrätten skulle bestå av hummersoppa med krutonger, varmrätten av oxfilé och rotgrönsaker och till efterrätt chokladfondante.

Joanna Löfbom utsågs till balens drottning och till kung valdes Joakim Edholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om