Stormig start i mästerskapet

För sjunde året arrangerar Arjeplogs båt- och trollingklubb Öppna Lapplandsmästerskapet i trolling. 58 lag trotsade torsdagens oväder och gav sig ut på Hornavan.

Kö till fiskinlämningen. Här är det Preben Knudsgaard från Team ICA, som lämnar in torsdagens fångst.

Kö till fiskinlämningen. Här är det Preben Knudsgaard från Team ICA, som lämnar in torsdagens fångst.

Foto: JENNY KARLSÉN

ARJEPLOG2008-06-27 06:00
Klockan 07.30 på torsdagsmorgonen gick startskottet för Öppna Lapplandsmästerskapet i trolling. Vädret var allt annat än gynnsamt. Det regnade och blåste kraftigt men trots detta deltog 58 båtar i tävlingen. Bland dem fanns Team Skrållan från Järpen i Jämtland.
- Vi heter så för att vi hade en katt som hette Skrållan och hon var galen i fisk, berättar skeppare Bo Sundberg.
Den här gången fick dock Team Skrållan problem ganska tidigt.
Bogsering in till land
- Motorn stannade. Vi fick ringa våra bästa vänner, som var en mil upp. De kom och bogserade oss iland, så vi kunde åka till en verkstad, säger Bo Sundberg.
Det visade sig att vatten kommit in genom luftintaget till tanken. Problemet är nu åtgärdat och Team Skrållan kan bege sig ut igen, för att försöka komma ikapp i tävlingen.
- Nu har vi ju missat en hel dag, så det gäller att köra hårt. Vi har åkt över 50 mil för det här, så något vill vi ju ha ut av det. Om inte annat får vi väl hålla till godo med utlottningen efter tävlingen, säger Bo Sundberg och skrattar.
Varje lag måste vara ute på sjön i minst fyra timmar, för att inte bli diskvalificerade. Klockan 17.00 skulle alla vara tillbaka. Förvånansvärt många kämpade hela dagen, trots det hårda vädret. Många hade också god fiskelycka.
De som lyckades bäst under torsdagen var Team Stor och stark, med kapten Thure Holmström i spetsen. De fick dagens största fisk - en öring på 76 centimeter och 5,08 kilo.
- Det var på gränsen. De kom in tre sekunder efter fem, så vi funderade på att diskvalificera dem, skojade tävlingsledare Bo Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om