Berget är Galtispuoda, Arjeplogs närmaste skidfjäll. Hotellet är Silverlodge som är bas för Mercedes AMG-vinterverksamhet.
Kocken är 21-årige Alexander Sundqvist som kom till Arjeplog för att jobba i april. Alexander Sundqvist har marscherat snabbt.
Förra året gick han kockutbildning i Piteå och praktiserade all fritid på restaurangen Bryggargatan.
- Skola på dagen och praktik på kvällstid. Så var det.
Praktiserat i Finland
Alexander har också praktiserat på en gourmetrestaurang i Finland som i ansedda Guide Michelin klassas som nummer 23 i världen.
Det var under ett samtal mellan hotellägaren Jan Edvardsson och kocken Alexander Sundqvist som gourmetsatsningen kom på tal.
När första gourmetkvällen utannonserades tog det en timme innan det blev fullbokat. Sedan släpptes två kvällar till. Fullbokat. Trerätters- och femrättersmiddagar erbjöds.
På menyn fanns bland annat:
nRöding med mandelpotatispuré, granpesto och skummig musselsås till.
nTartar på älg med egenhändigt gjort skogspulver (mald Karl-Johansvamp, granskott och enbär).
Brinner för sitt yrke
Alexander Sundqvist brinner för det han gör.
Han komponerar egna rätter och har skissblocket ständigt till hands, eller telefonen.
- Det är ofta på nätterna jag kommer på nya rätter, och då skriver jag ner mina idéer på telefonen. Sedan skissar jag. Ibland kan jag inte riktigt sova. Jag brinner så för yrket.
Höstinspirerad rätt
Den senaste skapelsen är en höstig rätt på reninnanlår, med skogspulver, vårrulle med getost och svamp, friterat renlav (jo, du läste rätt, friterat renlav, det får lite svampsmak över sig) samt jordärtskockpuré och rårörda lingon.
Han lägger stor vikt vid kompositionen.
- Alla som sitter vid samma bord ska ha likadana uppsättningar, menar han.
Och lika mycket som det smakar för gommen ska det smaka för ögonen.
På höstmenyn står också en höstig efterrätt.
- Jag vill få fram en vision av en höstkväll när daggen frusit på, då rönnbären är frostnupna och några få flyttfåglar är kvar.
Alexander Sundqvist döljer inte sin ambition.
Hoppas på julsatsningen
Han vill göra gourmetsatsningen på Silverlodge känd och att åka dit på en lyxweekend ska vara tilltalande. Han hoppas också mycket på julsatsningen med julbord.
- Mer julkänsla än här kan man nog inte få, tycker han.
Alexander har också drömmar om att tävla och att en gång få erövra titeln som Årets kock skulle inte kännas fel, inte heller att öppna en egen restaurang med sitt namn som lockbete.