Samarbete över gränsen avslutas

Kanotpaddling och bärplockning för de norska barnen. Havsfiske och 17 maj-firande för de svenska barnen. Ett gränsöverskridande samarbete mellan Öbergaskolan i Arjeplog och Skjaerstad skola i Norge har gett många nya erfarenheter för både elever och personal.

Veronica och Josefin från Öbergaskolan, tillsammans med Sigrid och Rikke från Skjaerstad skola, vid det bildkollage som sammanfattar ett treårigt gränsöverskridande samarbete.

Veronica och Josefin från Öbergaskolan, tillsammans med Sigrid och Rikke från Skjaerstad skola, vid det bildkollage som sammanfattar ett treårigt gränsöverskridande samarbete.

Foto:

ARJEPLOG2010-09-24 06:00
- Det här har betytt oerhört mycket för oss alla, intygar May Iren Jakobsen, lärare på skolan i Skjaerstad. Det är bara några timmars resväg som skiljer oss åt, men vi har mycket att lära av varandra.
Under tre års tid har May Iren Jakobsen och Lillemor Landström, lärare på Öbergaskolan i Arjeplog, samarbetat inom ramen för projekt Gränslöst entreprenörskap. De har låtit eleverna lära känna varandra, arbeta tillsammans och roa sig tillsammans.
Fortsatt utbyte
- Vi har försökt erbjuda varandra det som varit unikt för oss, berättar Lillemor Landström.
Rikke och Sigrid är två av de norska eleverna som deltagit i projektet. De berättar om brännbollsmatcher, bärplockning och marknadsförsäljning.
- Allt har varit bra, kanske det bästa har varit att lära känna nya människor, säger de.
I dagarna avslutas projektet. Men förhoppningsvis kan utbytet och samarbetet mellan skolorna i Norge och Sverige fortsätta.
- Det blir svårare för oss, det kostar mycket pengar att åka med eleverna mellan Arjeplog och Skjaerstad. Dessutom slutar
Lillemor, och jag vet inte vem som kommer efter henne. Men om vi har möjlighet, så kommer vi absolut att fortsätta på något vis, det här betyder så mycket för våra barns utveckling, säger May Iren Jakobsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om