Publiken svek nittonde Silveryran

Den nittonde upplagan av Silveryran i Arjeplog blev inte riktigt den succé som Arjeplogs Sportklubb och innebandyföreningen Argentum hoppats på. - Vi måste ta krafttag och samla oss lite bättre inför 20-årsjubileet nästa år, säger Ingemar Marklund i arrangörsstaben.

Viktor Neziri vinkar glatt från karusellen till  pappa Robert Lundström. Per Carlman gläds med barnens glädje. Men inte var det trångt i karusellen inte.

Viktor Neziri vinkar glatt från karusellen till pappa Robert Lundström. Per Carlman gläds med barnens glädje. Men inte var det trångt i karusellen inte.

Foto: BERTIL SUNDKVIST

ARJEPLOG2009-07-20 06:00
Yran startade redan i torsdags med musik från öppen scen. Erik Quist, Anna-Lena Forsman och Patrik Carlman var några som vågade bjuda på sig själv.
Fredagskvällens dragplåster, förre idolvinnaren Markus Fagervall med band lockade cirka 500 besökare. Han är en duktig sångare men långt ifrån lika publikdragande som fjolårets magnet, Brolle.
Lördagskvällens dans och nöjeskväll lockade också cirka 500 besökare, betydligt färre än tidigare "yra-lördagar".
På plussidan kan man däremot notera att det varit rätt lugnt. Bara ett mindre bråk på fredagskvällen.
Någon större rusning till tivolit och dagsaktiviteterna var det inte under årets yra. Ingemar Marklund konstaterar att man måste samordna.
"Starta tidigt"
Motorcrosstävlingen på Öberget kolliderade med underhållningen utanför Medborgarhuset. Dessutom hölls prisutdelning i Racksund efter fiskefestivalen. Och där var det åtskilliga hundratal.
Arjeplogsborna räcker inte till. Det kan bara anordnas ett arrangemang åt gången.
- Men nu ska vi starta tidigt med förberedelserna inför nästa år. Redan i höst ska riktlinjerna vara uppdragna, säger Ingemar Marklund.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om