PRO invaderade Arjeplogsby

Det var invasion i byn Långviken, söder om Arjeplog, i torsdags. Bilar var parkerade längs vägen genom hela byn. Vad det handlade om? Jo, PRO hade fiskfest.

Här vankas det kokt fisk och hembakat tunnbröd. Rolf Marklund, Lennart Nilsson och Helge Lindahl gör heder åt anrättningen.

Här vankas det kokt fisk och hembakat tunnbröd. Rolf Marklund, Lennart Nilsson och Helge Lindahl gör heder åt anrättningen.

Foto: K-G ANDERSSON

ARJEPLOG2015-07-08 12:02

Det har blivit en tradition med notdragning och efterföljande fest på nykokad fisk. I år satte väderleken lite käppar i hjulet för gemensam notdragning. Men liksom tidigare år var byborna ändå väl förberedda.

– Man vill ju inte riskera att inte få någon fångst, så vi ser till att dra några notvarp på morgonen, berättar PRO-ordförande Jan-Ove Nilsson som bor i byn.

Så bröderna Assar och Georg Lestander samt Erland Lestander som skötte fiskandet hade gjort sitt.

Tunnbrödet fanns också på plats. Karen Ingebrigtsen, Georg Lestander och Britt Viklund hade fixat det.

Fiskmåltiden lagades sedan till av Karen Ingebrigtsen, Gunilla Persson, Vanda Wallström, Irma Lindström och Alsy Löfbom.

För musikunderhållningen svarade Jan-Ove Nilsson och Ulf Sundström.

75 deltagare kom till Långvikens jaktlags stuga den här eftermiddagen för att äta och må gott. Och det gjorde alla, även om det var trångt om saligheten.

– Man kan väl säga att stugan var överfull, säger Jan-Ove Nilsson.

Men som ordspråket säger: ”Finns det hjärterum så finns det stjärterum”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om