Politiker positiva till nytt villaområde

Arjeplogs samhälle behöver attraktiva villatomter. Varför inte skapa ett nytt villaområde på sydsluttningen av Öberget. Förslaget kommer Socialdemokraterna Anders Burman från Slagnäs och Kristina Sjögren från Laisvallby.

ARJEPLOG2013-01-29 06:00

Anders Burman och Kristina Sjögren har skrivit ner förslaget och lämnat det som en motion till kommunfullmäktige. På måndagen föll motionen i god jord hos kommunstyrelsen som föreslår att kommunfullmäktige ska ge sitt bifall. Förslaget går ut på att skapa ett villaområde på Öberget 2:1 och att kommunfullmäktige avsätter 50 000 kronor för att genomföra en förstudie.

- Motionen kom till av en tillfällighet. Anders Burman började prata om tomtbristen i samhället och jag hakade på och tyckte att vi skulle skriva en motion, säger Kristina Sjögren och fortsätter:

- Vi klagar över att ingen flyttar till Arjeplog, med det finns ju inga tomter att bygga hus på. Vi måste göra något och det finns utrymme på Öberget, dessutom borde det vara ett suveränt område att bo på, säger hon.

Kommunstyrelsen föreslår att fjärrvärmeprojektet beviljas 3,1 miljoner kronor i tilläggsfinansiering för bland annat tilläggsarbeten som förhöjd skorsten (krav från miljöinspektören) och personalvårdsutrymmen (krav från skyddsombudet). Fördyringen av bygget kommer inte att innebära någon höjning av kilowattpriset för konsumenterna.

Kommunstyrelsen beviljade barn- och utbildningsförvaltningens, tillika socialchefen Monica Westman entledigande från sin dubbla tjänst. Monica Westman har begärt att få sluta, av personliga skäl, från och med den 22 april 2013.

Monica Westman tillträdde tjänsten som chef för barn och utbildningsförvaltningen den 1 augusti 2011 och tillförordnad chef för socialförvaltningen den 10 september 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om