För att markera en solstol vid poolen eller sandstranden för kommande dag brukar badturisten lämna en handduk. För att säkerställa och markera en parkeringsplats vid svensk-norska gränsen inför påsken lämnas släpvagnar, stora och små, det flesta med kåpor på.
De flesta släpvagnar är låsta och under kåpan står påskfordonet - snöskotern.
Är det okej, eller är det ett problem?
Bengt Ranberg som bor i Norge och har stuga i Mavasområdet tycker att det är problem eftersom det inte finns någonstans att ställa bilen när han ska till stugan. Och han lider med dem som bokat husrum i någon av fjällanläggningarna Mavas eller Miekak och tänkt parkera vid gränsen.
- Man parkerar ju inte framför en släpvagn som står parkerad, säger Bengt.
Christer Laestander och Kent Grundström jobbar på plogstationen i Merkenes. De ser inte något större problem med parkeringen, så länge som de kommer förbi med plogbilen. De ser egentligen rätt positivt på utvecklingen, för utan människor skulle det ju inte ens behövas en plogad väg.
Jan Nordqvist på Trafikverket i Luleå säger att Trafikverkets uppgift är att sköta om vägen, laga, sanda, hyvla, ploga och så vidare.
- Nyttjas parkeringarna felaktigt så är det en polisiär uppgift.
Jan Nordqvist menar att det vore bäst om det utfärdades en lokal föreskrift om vad som är tillåtet och inte tillåtet, och att samma bestämmelser för bägge sidorna av gränsen ska gälla.
På norsk sida finns tydlig skyltning att parkering tillåts i 48 timmar.
I dag, tisdag, ska polis och ansvariga för väghållningen diskutera parkeringsproblematiken.
Norrmannen som hade sin släpvagn på svensk sida och som var på plats i söndags såg dock inga problem med uppställningen. "Det är ju bara över påsken", sade han.