Överklagar beslut om sänkt avgift

Biltestentreprenörerna Galtis AB och Cartest AB överklagade miljö-, bygg- och räddningsnämndens beslut om storleken på avgiften för miljötillsyn. Länsstyrelsen biföll överklagan och halverade beloppet, från 5 944 till 2 972 kronor. Nu överklagar miljö-, bygg- och räddningsnämnden länsstyrelsens beslut.

ARJEPLOG2010-03-26 06:00
Enligt miljöbalken åligger det kommunen att utöva tillsyn över miljöfarlig verksamhet, och till den kategorin räknas testbanor för motorfordon.
Avgiften är en årlig tillsynsavgift man får sättas ner om det finns särskilda skäl med hänsyn till verksamhetens art och omfattning.
Halvering skälig
I överklagan från Cartest poängteras att verksamheten inte pågår mer än högst fyra månader per år.
Länsstyrelsen finner skäl i att sätta ner avgiften och bedömer att en halvering är skälig.
Miljö-, bygg- och räddningsnämnden beslutade på torsdagen att överklaga länsstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten.
- Länsstyrelsens beslut är inte korrekt, säger John Sundström, ordförande för Arjeplogs miljö-, bygg- och räddningsnämnd.
FAKTA Fler beslut i korthet:
Miljö-, bygg- och räddningsnämnden har inget att erinra mot att Rolf Lestander får markupplåtelse för uthus och spång vid Akkerselet i Laisälven.
Nämnden har heller inget att erinra mot att Bengt Ranberg får markupplåtelse för att bygga båthus vid sjön Kaskaure.
En fastighetsägare i Svannäs döms att betala miljösanktionsavgift med 5 000 kronor för att ha anlagt en enskild avloppsanläggning utan tillstånd.
Arjeplogs kommun, genom kfu-förvaltningen, döms att betala en miljösanktionsavgift på 3 000 kronor för att ha påbörjat en anmälningspliktig verksamhet (daghemsverksamhet) utan att ha anmält detta till tillsynsmyndigheten.
Mbr-nämnden ställer sig positiv till att tomtplatsen där gamla turistbyrån/Gagnelit står avstyckas och att styckningsrätten upplåts med tomträtt.
Nämnden godkänner förslag till ändring av detaljplan för torget för samråd. Samrådsmötet ska hållas den 7 april.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om