Nytt söndagsnöje i Arjeplog

Arjeplogsbornas, och många biltestares också, nya söndagsnöje är att fika. Sedan restaurangen på Kraja började duka upp sin fikabuffé med tårtor, kakor och bullar på söndagseftermiddagarna så blir besökarna bara fler och fler.

André Karlberg har blivit en flitig fikagäst. I söndags var det tredje gången gillt.

André Karlberg har blivit en flitig fikagäst. I söndags var det tredje gången gillt.

Foto: Bertil Sundqvist

ARJEPLOG2014-01-27 06:00

För konditor Andreas Grundström innebär Krajas satsning nattjobb. Han börjar vid midnatt för att ha allting klart. Minst åtta tårtor blir det, jordgubbsfromage, hallonfromage, mangotårta och en hederlig gräddtårta. Fyra olika sorter. Dessutom serveras morotskaka, krämbullar, kanelbullar, kakor och wienerbröd. Ät så mycket du orkar för 75 kronor.

–Jag kommer att införa en del nya sorter eftersom. Bland annat gammeldagsänkor som fanns på Café Silverkoppen (och på Ge-Wes som vi äldre minns).

Fikasugna kommer

Det blir rätt mycket nattjobb för Andreas. Under biltestsäsongen ska han baka 170 limpor varje morgon.

– Men jag gillar det. Det är så skönt att vara ensam på jobbet, säger han.

När klockan slår två börjar de fikasugna komma.

Agneta Carlman berättar att hon var ute och skottade snö med dottern Sara.

– Vi kände att vi ville vrålfika och åkte till Kraja. Morotskakan var extremt god, tyckte Agneta.

Onödigt smaskens

Christina Henricson gav fikabuffén betyget ”Onödigt smaskens”. Gry Sivertsen gillade arrangemanget och Evelina Lestander gav tummen upp med orden; ”Bra initiativ”.

För André Karlberg var det tredje gången gillt.

– Det är bra, gott och billigt. Jag brukar testa en bit av varje, sa han.

För Daniel Larsson, Lillemor Lindblom samt bröderna Erik och Joel Dahlberg var det premiär. De såg ut att gilla tillställningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om