Nytt hotell står redo för gästerna

Det är bråda dagar för personalen på Hotell Hornavan, ett av de tre nybyggda hotellen i Arjeplog. I dagarna kommer de första gästerna, och allt ska naturligtvis vara tiptop.- Vi är beredda, och våra kunder är fulla av förväntan, säger Petter Sundström, en av delägarna i Hotell Hornavan.

Femtiotvå rum, varav 8 sviter, väntar på sina första gäster. Petter och Ann-Christine Sundström har utformat Hotell Hornavan med tanke på flera målgrupper.

Femtiotvå rum, varav 8 sviter, väntar på sina första gäster. Petter och Ann-Christine Sundström har utformat Hotell Hornavan med tanke på flera målgrupper.

Foto: Marianne Hofman

ARJEPLOG2009-01-16 06:00
Hotellet ligger på Skeppsudden, precis intill Horn-avans strand och inom bekvämt gångavstånd från Arjeplogs centrum. Här har Petter och hans fru Ann-Christine haft matservering i en stor kåta sedan 2006.
- Vi fick fler och fler förfrågningar om boende, och 2007 bad vi Torbjörn Holmlund om en offert för att bygga hotellet, berättar Petter. Det slutade med att han blev delägare i hotellbolaget.
Förra sommaren startade bygget, och nu är hotellet i det närmaste klart. Kåtan finns kvar, och planerna är att den ska användas som ett komplement till hotellet.
Personalstyrkan utgörs av arjeplogare.
- Vi har inte ens behövt annonsera efter folk, när det blev bestämt att vi skulle bygga hotellet var det många som ringde och bad att få jobba hos oss, säger Petter Sundström. Jag är glad över att kunna anställa så många från orten, alla ska vara frontfigurer i verksamheten, och alla ska kunna svara på frågor med lokal anknytning.
Rycker in
Isabelle Svensson och Sofie Lundmark är två av dem som sökt - och fått - jobb på Hotell Hornavan. Receptionen kommer att bli deras ansvarsområde, men de räknar med att rycka in över allt där det behövs.
- Jag är glad över att ha fått vara med här från början, och se bit för bit falla på plats, säger Sofie Lundmark. Nu ser vi verkligen fram emot att ta emot gästerna.
Ambitionen är att Hotell Hornavan ska vara öppet året om.
- Vi har idéer och kontakter med kundgrupper som är intresserade av att komma till Arjeplog under sommaren och hösten, så vi räknar med att ha öppet året om, säger Petter Sundström. I sommar har vi till exempel sju bröllop inbokade, och här ska både biltestare, barnfamiljer och pensionärer känna sig hemma.
Men en förutsättning för att hotellet ska gå att driva är förstås biltestverksamheten. I dag har Hotell Horn-avan ett avtal med Bosch.
- Det avtalet möjliggjorde satsningen, förklarar Petter Sundström. Jag känner ingen oro inför framtiden, tvärtom så räknar jag med utveckling och hög beläggning. Och jag hoppas på ett gott samarbete med övriga hotell på orten, för både våra gästers och för Arjeplogs bästa.
FAKTA Hotell Hornavan:
52 rum varav 8 sviter
Restaurang med plats för 120 gäster
Spa och gym på 70 kvadratmeter
8 handikappanpassade rum
Konferensrum med 120 platser
Öppethållande året runt
Total investeringskostnad: ca 30 miljoner kronor
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om