Njutbar vårkonsert i Arjeplogs kyrka

"Underbart är kort" sjöng Mariakören under ledning av Maria Hjalmarsson vid 2009 års vårkonsert i Arjeplogs kyrka.Titeln på Povel Ramels komposition sammanfattar väl torsdagskvällens evenemang.

Martin Lestander och Lada Egolaeva spelade både Tjajkovskij  och O. Rieding på ett sätt som väckte mångas minnen av Lapplands  festspel.

Martin Lestander och Lada Egolaeva spelade både Tjajkovskij och O. Rieding på ett sätt som väckte mångas minnen av Lapplands festspel.

Foto: Bertil sundkvist

ARJEPLOG2009-05-18 06:00
Konserten var alltså inte underbart kort, utan underbar men kändes för kort. Mariakörens glädje sprider vårrus. Som ett smittsamt influensavirus. Förhoppningsvis en obotbar smitta. Så låt den spridas.
Mariakören inledde med några traditionella vårsånger hämtade från majbrasan. Sen blev det både jazz och Abba. Och i "Thank you for the music" fick publiken lyssna på ännu en sångbegåvning från Arjeplog. Anna Sundström solosjöng ett avsnitt som kändes som en alldeles för liten förrätt till en fullödig middag för en utsvulten.
Jan-Ove Nilsson, Rolf "Fille" Lindström, Sven Dahlberg, Tyrone Stenlund och Mats Sundström ackompanjerade Mona Fjellström i "I can´t giv you anything but love" och husguden Cole Porters "You’ld be so nice to come home". Skönt svängande musik som dränkte Monas sång. Nästa gång vill jag höra mera Mona.
Johan Stengårds... förlåt, Jan-Ove Nilssons saxofon var väloljad den här kvällen. Den saken är klar. Inte sedan jag hörde Janis Joplins tolkning av Summertime första gången på 60-talet har den gett mig sånt välbehag som i Jan-Oves tolkning.
Russinet i kakan
Och så russinet i kakan, Lada Egolaeva. Som hon spelar piano och som taket lyfte då hon och violinspelande polisen Martin Lestander bjöd på tre satser ur O Riedings Concert in H moll. Lada ackompanjerar så följsamt, så lyhört, så mjukt, så fast.
Mariakören avslutade konserten med Anthem ur Chess tillsammans med Jan- Ove Nilsson & Co. Publiken klappade länge och väl. Till nästa konsert bör nog Mariakören förbereda ett extranummer. Underbart var alldeles för kort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om