Nästan som en riktig bilmässa

Bilsalongerna i Detroit och Frankfurt bjuder ofta på många nyheter, men frågan är väl om de internationella bilsalongerna kan mäta sig med den Kyrkholmsskolan i Arjeplog hade i samband med sin kulturdag.

Linnea Sundström, Olle Sundstén, My Åberg och Alexandra Neziri smyckade skolgården, bland annat med att måla en jättedarttavla på asfalten.

Linnea Sundström, Olle Sundstén, My Åberg och Alexandra Neziri smyckade skolgården, bland annat med att måla en jättedarttavla på asfalten.

Foto: BERTIL SUNDKVIST

ARJEPLOG2015-06-10 21:49

Här visades idel nya modeller. Långa, korta, smala och tjocka. Fetast var väl skapelsen från Hampus Omma, Joar Jonsson, Joel Dahlberg, Olivier Eklind och Mattias Wiklund. Det som var tänkt som en cykel blev en skön skapelse med en soffa på tre underreden från kontorsstolar.

Bakom soffan fanns två stora korvburkar.

– Om vi blir hungriga, förklarade Hampus.

De som inte sysslade med bilbyggen gjorde annat. En grupp lärde sig streetdance under Jouni Vesas ledning. Några bakade, andra gick på bergsvandring på Välbmabuolda, en kvartett sysslade med knivsmide, en grupp tillverkade handkräm och sålde, tio släktforskade, några fixade och målade på skolgården, åtta tappra fiskade och en grupp dokumenterade.

På aftonen höll skolan öppet hus för föräldrar och andra intresserade. Och mjukkakorna som bakats tog snabbt slut när fikaförsäljningen öppnade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om